Achtergrond

Mijn naam is Peter Kerkhoven (Amsterdam, 1967), oorspronkelijk afkomstig uit Alkmaar en nu sinds 2014 actief in Thüringen en Sachsen-Anhalt, Duitsland. Per toeval ben ik hier terecht gekomen en – net als u – kon ik in het begin niet geloven, dat de prijzen hier zo goedkoop zijn! Een huisje op eigen grond voor nog geen vijfduizend euro? Dat bestaat niet! Ja, het is toch echt waar. Het kan en het is mogelijk, ook nu nog.

In sneltreinvaart ben ik me gaan oriënteren op de markt in Thüringen en Sachsen-Anhalt. Makelaar ben ik eigenlijk helemaal niet, laat staan verkoper. Ik heb jarenlang een eigen persbureau gehad en heb gewerkt als journalist, redacteur, fotograaf en later als leidinggevende en in de organisatie en public relations. Ook ben ik jarenlang (mede-)eigenaar geweest van Alkmaar Cruises / Partyschip Amalia en heb daar heerlijke maar zware horeca-jaren meegemaakt.

Daarnaast heb ik ervaring in diverse besturen als voorzitter van o.a. VVE Huibert Pootlaan (renovatie 2.8 miljoen euro), Onafhankelijke Partij Alkmaar (partijvoorzitter, 2 wethouders, college-verantwoordelijkheid), Nationale Stichting NU! (landelijk voorzitter hoofdbestuur) en meer. Veelzijdig? Ja! Makelaar? Niet echt… Maar ik zie kansen hier, ben zelf begonnen met een leuke tweede woning in Thüringen en woon hier nu permanent. Ondertussen bemiddel ik bij aan- en verkoop van onroerend goed. Hoe leuk is het dan om mede-Nederlanders te helpen met hun zoektocht naar een goedkope woning? Nu kan het nog….

Ik houd me bezig met de onderkant van de markt, de allergoedkoopste woningen en de voordeligste objecten. Dat is een kwestie van goed zoeken, contacten onderhouden en vooral aanwezig zijn in het gebied. Daarom heb ik me nu permanent gevestigd in Duitsland. Dan kan je veel makkelijker met alles en iedereen praten en ervaringen op doen, want je moet echt in de regio zelf zitten. Op afstand aankopen, werkt niet.

Het aanbod op deze site komt overal vandaan. Uit het aanbod van makelaars, van particulieren zelf die hun woning willen verkopen, in opdracht van eigenaren, sommige zijn eigendom van de bank, of objecten van overheden en gemeenten, leegstaande panden die ik zelf heb ontdekt…. Het aanbod is groot en divers. In principe zijn het alleen objecten waar ik zelf achter sta. Of het is gewoon te leuk om niet te vermelden op deze site.

Houd bij alles goed voor ogen: alle waar is naar zijn geld. Als je een object koopt voor nog geen 25.000 euro en je krijgt daar eigen grond bij en een woning op de koop toe, wat mag je dan eigenlijk verwachten? Eigenlijk niet veel maar de realiteit laat zien dat je daarvoor al een heel leuke woning koopt. Kijk rustig rond op deze site en u kunt mij altijd mailen of bellen!

Tot ziens in Thüringen!

Tschüss,

 

Peter Kerkhoven

Thüringen

 

 

ADVIES

Bij interesse en bezichtiging krijgt u van mij persoonlijk advies, gebaseerd op voorkeuren, ervaringen, courantheid, infrastructuur, locatie en de daadwerkelijke actuele situatie ter plekke. Niet voor niets ben ik al jaren actief in dit gebied, zeker vanaf 2014. U ontvangt een eerlijk en open advies, zoals door mij met eigen ogen ervaren, ter plaatse op locatie gezien en afgezet tegen de huidige prijsontwikkelingen. Let op: de prijzen zijn fors gestegen sinds eind 2017, begin 2018 en stijgen op dit moment nog steeds! (prijspeil: begin 2019).

Zowel de voor- als nadelen krijgt u van mij duidelijk te horen. Daarbij geef ik mijn eigen advies, waarbij voor mij het belang van de koper prevaleert. De prijs/kwaliteit verhouding is daarbij uiteraard van belang, alhoewel u natuurlijk altijd goed moet beseffen dat u doorgaans koopt aan de onderkant van de markt. Heel eerlijk: wat mag je eigenlijk verwachten voor die lage prijzen? Doorgaans niet veel. Desalniettemin krijgt u van mij klip en klaar te horen, wat er eventueel mankeert aan een huis (let wel: ik ben geen bouwkundige).

Daarbij schroom ik niet, om u een aankoop te ontraden. Ook geef ik gerichte adviezen over de koopprijs. Wat u daar uiteindelijk mee doet, is geheel en al uw eigen keus. Dit houdt echter wel in dat ik niet zomaar elke aankoop uitvoer en ook niet ieder bod uitbreng of accepteer. Ik woon en leef hier in dit gebied, praat dagelijks met mensen in de regio, zie met eigen ogen alle prijsontwikkelingen en weet wat er speelt. Doe daar uw voordeel mee!

Verder kan ik helaas niet elke klant of iedere opdracht aannemen. Ik behoud mij nadrukkelijk het recht voor geïnteresseerden te weigeren en/of opdrachtverzoeken af te wijzen. De grootte van het land, de lange afstanden, de geheel andere leef- en werkwijze hier, de beschikbaarheid van mijn agenda en de verantwoordelijkheden t.o.v. de diverse overheden en instanties, nopen mij hier helaas toe. Ik hoop dat u hiervoor begrip heeft.