Fraai herenhuis met bed and breakfast

€ 120.000,- k.k.
Omschrijving

Fraai herenhuis met bed and breakfast

Huis - Greiz, dorpje

In een heerlijk rustig dorpje nabij het stadje Greiz in Thüringen staat dit prachtige herenhuis, recent opgeknapt en gemoderniseerd en momenteel in gebruik als bed and breakfast. Dit is een buitenkansje om een geheel gerestaureerd pand als draaiend pension over te nemen. Een snelle aankoop behoort tot de mogelijkheden. U koopt het pand, kunt er zelf gaan wonen en direct inkomsten genereren want alle lopende boekingen kunt u overnemen. Dit is in de prijs inbegrepen inclusief volledige inrichting en inventaris. Wie gooit NU het roer om?

Het object is aangesloten op elektriciteit, riolering en water en wordt verkocht als herenhuis met draaiende B&B. Het grootste deel van de inventaris wordt meeverkocht. Er rusten geen schulden op. Het huis heeft 15 kamers. Kaveloppervlakte 1.000 m2. Woonoppervlakte ruim 831 m2. De bestaande website en alle bedrijfsuitingen kunnen overgenomen worden. U kunt dus direct beginnen! Dat betekent meteen een druk voorjaar want het is een geliefd gebied met een prachtige natuur. Het Thüringer Wald is niet veraf en ook uitstapjes naar Berlijn en Praag behoren tot de mogelijkheden. Wordt dit uw ‘Ik vertrek’ moment? Het is NU binnen handbereik.

De Nederlandse eigenaren vertellen zelf alles over hun geliefde herenhuis: ,,We wonen en werken op de grens van Thuringen en Saksen, in een prachtige natuurlijke omgeving met veel groen en schitterende vergezichten. Vele kastelen en musea zijn bij ons direct om de hoek, niet ver van de steden Gera, Greiz, Werdau en Zwickau. Op een afstand tot 100 km vindt u ook de mooie grote steden zoals Erfurt, Dresden en Leipzig. Ongeveer een half uurtje rijden en u zit in Tsjechië. Overal zijn bossen, bergen, meren en landerijen. Hier heerst nog rust en ruimte. Er zijn ook verschillende ski-gebieden in de buurt zoals de Fichtelberg met zijn pistes en laupes op 1215 meter hoogte.”

,,In het dorp zijn alle voorzieningen aanwezig zoals bakker, slager, supermarkt, apotheek, huisarts, dierenarts, school, sporthal en ga zo maar door. Op 10 km afstand (nog geen 10 minuten) ligt Werdau waar de grote supermarkten zijn en nog veel meer winkels. Je komt hier voor zalige wandelingen en heerlijke tripjes en uitstapjes. Geniet van de stilte! En ’s nachts is het hier nog echt donker, pikzwart met flonkerende sterren aan de hemel.”

Het huis heeft maar liefst 15 kamers en is momenteel gedeeltelijk in gebruik als Bed and Breakfast. Er zijn drie verdiepingen en een grote zolder (goed begaanbaar en op sta-hoogte over het hele huis) en daarnaast is het hele huis onderkelderd, ook op sta-hoogte (temperatuur in de kelder, zomer en winter +/- 8 graden). Op de begane grond is een woonkamer, grote keuken, stube en eetzaaltje voor de B&B. Verder is er nog een kantoortje en de nog te verwezenlijken slaapkamer met badkamer, en toilet. De schitterende hal biedt de trap-opgang naar de verdiepingen en de deuren naar de grote tuin.

Op elke tussenvloer is een toilet aanwezig. Op de eerste verdieping zijn 7 kamers waarvan er nu twee in gebruik zijn voor de B&B als slaapkamer en een keuken/badkamer is. De andere zijn nu nog privé slaapkamer, badkamer en logeerkamers. Op de tweede verdieping zijn 4 kamers waarvan een vakantie appartement is gerealiseerd met kamer, keuken/douche en 2 slaapkamers. Verder is boven nog een privé kantoor en de grote opkamer (opslagruimte) naar de zolder.

Het huis wordt verwarmd door de oude steenoven kachels en via elektrische kachels. Elke badkamer/keuken is voorzien van eigen boiler. Elektriciteit is grotendeels vernieuwd. Alles is aangesloten op riool sinds eind 2015 dus ook nieuw. Gas-aansluiting ligt binnen maar nog niet doorgevoerd. Er is kabel-tv en internet. Verder zijn er vele oude elementen aanwezig die het huis zijn charme geven en waarmee ook rekening is gehouden met de inrichting van de B&B.

Aan het huis toegevoegd is een zeer grote werkplaats met verdieping, voorzien van nieuw dak en deuren en verdiepingsvloer. Op die verdieping zou zo een eigen appartement gerealiseerd kunnen worden zodat het grote pand in zijn geheel voor een B&B gebruikt zou kunnen worden. In de werkplaats bevinden zich nog de oude zaagtafels en machines van het timmermansbedrijf wat er in zat. Het huis is voorzien van kunststof kozijnen met dubbelglas, dit is ook zo op de verdieping van de werkplaats, enkel de wc-raampjes zijn nog origineel en het raam van de Stube.

Het huis zal grotendeels gemeubileerd  verkocht worden inclusief alle inventaris. De tuin is groot maar nog niet geheel opgeknapt. Dit kunt u dus helemaal naar eigen wens en smaak inrichten.

Aanvaarding in overleg. Bezichtiging op afspraak.

Koopprijs: 120.000,- euro. Makelaarskosten: 2.95 %

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl
Object kenmerken
  • Huis