GROOT BOUWVALLIG PAND OP GOEDE PLEK

€ 9.999,- k.k.
Omschrijving

GROOT BOUWVALLIG PAND OP GOEDE PLEK

Huis - Schmiedefeld am Rennsteig

***NIET MEER BESCHIKBAAR***

Dit grote gebouw staat op een uitstekende locatie, midden in het wintersportgebied van het Thüringer Wald, in het plaatsje Schmiedefeld am Rennsteig, waar net miljoenen geïnvesteerd is in het Winterwelt-project, speciaal voor toeristen en lokalen, een nieuw wintersportcomplex.

U zit hier op nog geen halfuurtje van de Oberhof, waar alle belangrijke wintersportwedstrijden gehouden worden. Toeristisch dus zeer interessant. Het gebouw wat nu voor een spotprijs wordt aangeboden is een zogenaamde DHH-MFH: Doppelhaushälfte Mehrfamilienhaus.

Er staat dus nog een ander gebouw tegenaan gebouwd, ook leegstaand en vervallen. Het grote woonhuis biedt plaats aan zes appartementen, gunstig gelegen middenin het plaatsje en goed bereikbaar. Wel is er aanzienlijk achterstallig onderhoud en zal het gehele complex volledig opgeknapt en gerenoveerd moeten worden.

Oorspronkelijk was het opgetrokken uit hout in de bekende vakwerkstijl. Aan de voorkant is het hout al vervangen door betonstenen en dat zal aan de achterkant ook moeten omdat daar het hout zo slecht is dat het al deels uit elkaar valt en in elkaar zakt. Daar moet dus op zeer korte termijn iets aan gebeuren.

Maar elke euro die hierin gestoken wordt is het meer dan waard, want aan de overkant staat een groot gebouw met als vraagprijs 1 miljoen euro. Dus al steekt u een paar ton in de verbouwing, het komt er dubbel en dwars weer uit. U koopt hier dus op de lange termijn.

Rekenvoorbeeldje: de zes appartementen verhuurt u voor 500 euro per maand lokaal aan Duitsers voor permanente bewoning. Bij een investering van 3 ton is het rendement dan 12 %. Gaat u voor de vakantieverhuur dan kan het rendement zomaar stijgen naar 30 % en hoger. Dat is toch zeker interessant.

Het gebouw staat op eigen grond van ca. 500 m2. De grondwaarde is hier 30 euro per vierkante meter. U koopt dus onder de reële waarde, want alleen de grond is al 15.000 euro waard. Het gebouw heeft een bebouwde oppervlakte van ca. 215 m2 en dus een beschikbare woonruimte van ca. 500 m2 in totaal. Dat is dus gemiddeld 80 m2 per appartement.

Het pand is eigendom van een Nederlandse mevrouw die hier haar droom wilde realiseren en vakantie-appartementen te gaan bouwen. Dat is helaas niet helemaal gelukt. Daarom wil ze er nu vanaf. De verkoop is nog niet helemaal rond en mevrouw heeft nog een beetje moeite afscheid te nemen. Dus er is nog een kleine onzekerheid.

 

*** DIT OBJECT IS NIET MEER BESCHIKBAAR / NIET MEER VIA ONS TE KOOP ***

 

Koopprijs: 9.999,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.995,- euro (ex. btw)

(met BTW NL 21 % = 4.833,95 euro OF met BTW DE 19 % = 4.754,05 euro)

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij. 

 

Hollandstadt waardering:

♥ – – – –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 20-02-22  Plaatsingscode: PK-SR-HS-348-B

 

Object kenmerken
  • Huis