GROOT HUIS MET RUIME TUIN IN HARZ

€ 59.000,- k.k.
Omschrijving

GROOT HUIS MET RUIME TUIN IN HARZ

Huis - Schielo, Harz

Dit grote woonhuis ligt heerlijk centraal in de Harz, fraai gelegen tussen de plaatsjes Harzgerode, Wippra en Falkenstein. U heeft hier alle ruimte! Het huis is fors van afmetingen heeft een bebouwde oppervlakte van alleen al 140 m2. Aan woonruimte heeft u dus zeker 250 m2 tot uw beschikking. Ook de tuin is groot want alles staat op eigen grond van zeker 1.500 m2.

Een aanbouw met grote schuur, garage en oude opslagruimtes maakt het geheel af. Wat een heerlijke locatie! Er is een goede keuken, badkamer en diverse kamers van prima afmetingen die direct bewoonbaar zijn. Ook verwarming is aanwezig. De grote besloten tuin is natuurlijk een behoorlijk pluspunt want hoewel het object midden in het dorp staat, heeft u toch alle privacy. Aan de achterkant loopt de tuin flink schuin naar beneden af.

Het woonhuis bestaat uit maar liefst 9 kamers en is in 1926 gebouwd en in 1976 verbouwd. De meeste wanden zijn uit leem en zogenaamd droogbouw opgetrokken en dit maakt de woning heerlijk koel in hete zomers en houdt in de winter de warmte binnen. In bijna alle kamers zijn nieuwe vensters aangebracht, alleen één kamer aan de straatkant niet vanwege Denkmalensemble in het plaatsje.

Het geheel heeft wat liefde en aandacht nodig maar daarna beschikt u dan ook over een zalig groot woonhuis, geschikt voor velerlei doeleinden en met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Er is in het dorp al riolering en dit object is reeds ontsloten. De meeste stroomleidingen dateren nog uit de DDR-tijd maar alles werkt en functioneert.

Er zijn 2 toiletten en een badkamer, deze laatste is in goede gerenoveerde staat. Er is een olie verwarming installatie, deze zou nog moeten werken maar laatste inspectie is niet duidelijk. Ook is er een houtgestookte ketel die op de centrale verwarming zou gaan, deze is op dit moment niet in gebruik, heeft onderhoud nodig.

De woning komt uit een verhuurde toestand maar de laatste huurders hebben nogal wat sporen achtergelaten. Daarom willen de eigenaren ook niet meer verhuren maar nu verkopen. Dit is een ideaal pand als groot vakantiehuis of als bed and breakfast of ander winstgenererend object. De woning ruikt goed en er zijn geen zichtbare leksporen te zien. Dak ziet er goed uit. Een dak van de schuur is door handarbeiders een paar jaar geleden gerepareerd, dat verdient niet de schoonheidsprijs maar is functioneel goed.

Indeling beneden
woonkamer ca. 25 m2
tweede woonkamer ca. 20 m2
keuken ca. 15 m2
slaapkamer ca. 16 m2
voorraadkamer, inpandige berging ca. 8 m2
Bovenverdieping
grote slaapkamer ca. 25 m2
tweede slaapkamer ca. 18 m2
verder nog 2 kamers die als slaapkamer gebruikt kunnen worden

Aangebouwd zijn twee grote schuren en de voormalige hooizolder. In een schuur is een goede garagedeur gebouwd die direct op de straat uit komt, met inspectie put, die netjes is afgedekt. In de schuren ziet men duidelijk de oude dierhuishouding sporen, en de onbewerkte lemen wanden. De buitenmuur is door zogenaamde droogbouw vervangen maar niet afgewerkt.

Op het grote kavel staan nog drie oude schuurtjes of stalletjes waar vroeger de varkens en ganzen werden gehouden, en verder een ouder gebouw dat op de niet meer in gebruik zijnde gierkelder staat. Ook is er een buitenterras van hout met raster. De tuin loopt een beetje af richting het stroompje wat door de gemeente is ingebed en afgedekt, maar alles behoort tot het kavel.

Op het terrein bevindt zich nog een waterput, die 25 jaar geleden nog een toelatingscertificaat kreeg dat het gezond en veilig water bevat, zelfs voor kinderen toegestaan, put is nu afgedekt en een pomp ontbreekt maar kan weer eenvoudig aangesloten worden. De bewatering van de tuinen kon daaruit benut worden. De eigenaren willen vooral dat het huis goed terecht komt, bij mensen die er weer echt wat leuks van maken en die ook passen in het dorp.

 

Koopprijs: 59.000,- euro.
Bemiddelingskosten: 3.450,- euro.

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij niet exclusief makelaar voor dit object zijn. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 03-08-20  Plaatsingscode: HJ-KR-HS-184
Object kenmerken
  • Huis