GROOT KAPITAAL HUIS IN THÜRINGER WALD

Onder aanbieding
Omschrijving

GROOT KAPITAAL HUIS IN THÜRINGER WALD

Huis - Ludwigsstadt, Thüringer Wald

***IN OPTIE***

Wat een kast van een huis! Met heel veel ruimte en alles in redelijk goede staat, op eigen grond van meer dan 1.500 m2 (GROOT!!!) wat heel veel mogelijkheden biedt. Het is geheel vrijstaand aan een rustige doorgaande weg, midden in de overweldigende natuur van het Thüringer Wald. Het pand heeft een bebouwde oppervlakte van zo’n 150 m2 en dat over drie verdiepingen! Dan kunt u zelf wel uitrekenen hoeveel kamers u hier ongeveer heeft!

Dit biedt kansen, vooral voor de ondernemende beginner. Voor een zacht prijsje krijgt u hier heel veel huis voor uw geld. Ideaal geschikt als bed and breakfast, motorpension, kamerverhuur, AirBNB of gewoon als groot familiehuis of vakantieverblijf. Alles is gedateerd en behoeft enige zorg en aandacht, maar daar is de prijs ook naar. De basisvoorzieningen zijn er dus u kunt direct aan de slag. Kijk goed naar de foto’s voor een eerste eigen beeld.

Het pand ligt aan een kleine niet verharde weg die van uit het dorp omhoog loopt. De niet verharde weg heeft een stevige ondergrond, van steenslag, en is goed berijd- en beloopbaar. Deze weg loopt naar het oude station van een treintraject dat alleen nog voor toeristische doeleinden gebruikt wordt. Er gaat een zogenaamde drainine over, dit is een handbediend treintje dat met een soort pompbeweging wordt voortbewogen. Ook gaat er een paar keer per jaar nog wel eens een kleine stoomtrein over. Het mooi gelegen pand kijkt uit op een naar Romeinse stijl gebouwd viaduct van het eerder genoemde treintraject.

De voormalige Gasthof is een echt traditioneel Thüringer gebouw, specifiek en kenmerkend voor het Thüringer Wald, waarvan de muren met leisteen bedekt zijn, het dak is met zogenaamde singles bedekt. Nagenoeg is het gehele dorp in deze stijl opgebouwd. De Gasthof bestaat uit 3 etages en een open zolder, met erker. In totaal zijn er 15 kamers, met daarbij enkele kleinere ruimten op de beneden verdieping, dit zijn ruimtes rond de keuken.

In de oude gelagkamer is nog een kleine bruikbare tap-installatie, dus elk feest kan daar prima plaats vinden! In het pand bevinden zich twee badkamers en drie toiletten. De eerste etage heeft aan de ene kant een groot terras. Op de benedenverdieping bevindt zich een keuken.

Het hele gebouw is onderkelderd, deze is droog, op een kleine plaats na, maar dit is alleen maar wat vochtdoorslag zoals gebruikelijk in een kelderruimte, en maakt die kelder daardoor zeer geschikt voor wijnkelder. Daar bevindt zich ook de verwarmingsinstallatie. Deze verwarming heeft een grondige renovatie nodig daar er vorig jaar met de strenge vorst een aantal leidingen en oude radiatoren kapot gevroren zijn. Verder staat er ook een oude houtkachel voor de CV maar deze is niet meer in gebruik.

Het gehele gebouw is in principe snel te gebruiken, maar heeft een goede upgrade nodig om het tot een nieuwe Gasthof te gaan gebruiken. Er staat een bijgebouw, dat enkele ruimtes bevat, ook dit bijgebouw is grotendeels uit hout opgetrokken en is in een goede staat, alleen het dak heeft nieuwe singles nodig.

De staat van het grote huis is redelijk maar aan het dak (220 m2) moet wat gerepareerd worden, dat is op de foto’s ook te zien, dit kan met singles heel snel gebeuren. Of u kiest voor een geheel nieuw onderhoudsarm dak (bijv. blik of kunststof). Met eigen installatie hoeft dit helemaal niet veel geld te kosten. Ook is het niet zo dat dit direct moet gebeuren.

De stoomvoorziening in dit pand is nog op DDR-niveau maar is te gebruiken alleen heeft wel een upgrade nodig. Het pand heeft een goede water-aanvoer en water-afvoer, op het riool, ook het bijgebouw is al voorbereid en ligt aan het riool aangesloten. In het pand is tevens een goede gas-aansluiting.

Het geheel ligt op nog geen 20 km afstand van een geliefd wintersportgebied in het Thüringer Wald. Dit biedt extra mogelijkheden!

 

*** DIT OBJECT IS REEDS IN OPTIE / GERESERVEERD / VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD / ONDER AANBIEDING ***

 

Koopprijs: 49.000,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.570,- euro.

Inclusief volledige aankoopbegeleiding t/m notarisoverdracht en oplevering etc.

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting etc. komt er nog een bepaald bedrag bij, in de orde van grootte van ca. 5.500 euro. 

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 08-10-21  Plaatsingscode: HJ-LI-HS-296-H

Object kenmerken
  • Huis