GROOT OUD GASTHAUS – BEDRIJFSKLAAR!

€ 170.000,- k.k.
Omschrijving

GROOT OUD GASTHAUS – BEDRIJFSKLAAR!

Huis - Wartburgkreis Thüringer Wald

Nu kopen, betekent dit voorjaar al draaien en meteen omzet genereren! Dit grote oude Gasthaus in de buurt van Eisenach en het Thüringer Wald is gedateerd maar alles is werkend en direct bedrijfsklaar. Het is een oude villa, verhoogd gelegen en op een eersteklas zichtlocatie. De eigenaren zijn op leeftijd en willen er daarom vanaf maar tot voor kort heeft alles nog gedraaid en was de gehele locatie volop in gebruik.

In totaal heeft het 17 kamers maar u kunt ook een gedeelte als eigen appartement gebruiken. Dan heeft u zelf een ruime woning met woonkamer, twee slaapkamers, keuken en een badkamer (nog te realiseren). Verder heeft u daar toegang tot de immense zolder waar u uiteraard ook nog van alles kunt ontwikkelen.

De resterende veertien kamers (verdeeld over de eerste en tweede verdieping) kunt u dan verhuren. In totaal is daar nu slaapplaats voor 46 personen maar de inrichting is wel heel erg ouderwets en niet meer van de huidige tijd. Sowieso zijn de toiletten en de douches op de gang dus daar zult u iets mee moeten. Uiteraard kunt u de keuze maken om alles zo te laten en dan kunt u evengoed nog heel leuk ondernemen.

Neem eens de spotprijs van 20 euro per persoon. Als u voor de helft vol zit, pakt u 46 gedeeld door 2 = 23 x 20 euro = 460 euro per nacht. En dan rekenen we nog niet eens de drankomzet of eventueel avondeten daarbij. Met de meest minimale inspanning (zonder verbouwingskosten) zit dus al rustig op 14.000 euro omzet per maand…. En dan woont u zelf gratis!

Ook kunt u natuurlijk kiezen voor een interne verbouwing en kamers gaan samenvoegen, uitbreiden, moderniseren en anders indelen. Laat u dan eens op 7 luxe kamers uitkomen van 150 euro per nacht. Tel uit je winst! Dan zit je op ruim 1.000 euro per nacht bij volledige bezetting. Dat is dus per maand 30.000 euro! Kassa.

Dus hier zijn echt wel mogelijkheden. De actuele taxatiewaarde is ook veel hoger en bevindt zich rond de 224.000 euro. Maar de eigenaren willen snel verkopen en daarom deze huidige scherpe prijs van 150.000 euro. NB: omwille van de snelheid heeft het dan ook alleen zin te reageren indient u beschikt over eigen geld. Financiering, hypotheek of krediet aanvragen heeft helaas geen zin.

De begane grond wordt gebruikt als ruimte voor ontbijtgelegenheid. Hier zijn nu drie ontbijtruimtes, een recreatieruimte, douches en toiletten, een keukenruimte, wasruimte, kantoortje, waskamer en de technische ruimte voor de verwarming. Het gehele pand heeft centrale verwarming op aardgas, weliswaar oud en gedateerd, maar het functioneert.

Het geheel staat op eigen grond van 1.640 m2. Rondom heeft u de mogelijkheid om leuke zitjes te creëren of een terrasje neer te zetten. Het pand heeft een eigen opgang die echter doorgaans niet door gasten gebruikt wordt. Parkeren is mogelijk beneden langs de doorgaande weg. De straat is recent opgeknapt en ziet er keurig uit met parkeerhaventjes en de bushalte voor de deur.

Het pand ligt aan de doorgaande weg en is dus goed bereikbaar met auto maar ook met openbaar vervoer. De goede zichtlocatie biedt nog eens extra mogelijkheden als u bijvoorbeeld ook restaurant wilt gaan draaien. Het object heeft alle benodigde vergunningen en volgens de oude eigenaren gaat dat zonder problemen over op de nieuwe eigenaren. Het is ook een regio die graag nieuwe initiatieven wil ontplooien om toeristen te trekken dus hoogstwaarschijnlijk wordt u met open armen ontvangen.

Achter het pand gaat direct een berg steil omhoog, hoe leuk is dat?! Voor de gasten is dit een heel apart en kenmerkend gezicht. Buiten voor is er een mooi uitzicht over het plaatsje. Het staat in de directe omgeving van Eisenach, een bekend oord, mede dankzij de hoog boven alles uittorenende Wartburg. Ook vlakbij is het Thüringer Wald en de Rennsteig.

Het prachtige vakwerkpand is gebouwd in 1895 als villa en de fundering is opgetrokken uit de natuursteen, achter uit de berg. In de tijd van de DDR was het een onderkomen voor studenten en arbeiders van de omliggende werkverschaffers. Daarna is het door de huidige eigenaren omgebouwd tot pension, herberg, hotel, net hoe je het wilt noemen. Het dak is in goede staat en door de eigenaren vernieuwd. Ook de gevel is goed onderhouden.

Het pand heeft een bebouwde oppervlakte van zeker 300 m2. Als je daar het trappenhuis en de gangen etc. vanaf haalt, kom je toch al gauw op een 200 m2 gebruiksoppervlakte per verdieping. Dat is in totaal 600 m2 woonoppervlakte, dat zijn 10 flatwoningen! En dan rekenen we nog niets eens de immense zolder mee. Wie gaat hier zijn droom realiseren?

 

Vraagprijs: 170.000,- euro.

Bemiddelingskosten: 5.95 %.

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 23-01-20  Plaatsingscode: PK-RT-HS-101
Object kenmerken
  • Huis