Groot oud pand met originele details

€ 12.500,- k.k.
Omschrijving

Groot oud pand met originele details

Huis - Artern

*** VERKOCHT ***

 

Dit is een prachtig authentiek pand, in het centrum van Artern, een leuk stadje langs de nieuwe snelweg A71 tussen Erfurt en Sangerhausen. Het pand is oud en u loopt hier eigenlijk zo de geschiedenis binnen. Het is letterlijk of u terug in de tijd gaat. Er zit een prachtige oude monumentale kelder, met mooie toegangsruimte, waar vroeger handel werd gedreven.

Via de gang loopt u naar achteren waar een royale ruimte is met trap naar de bovengelegen etages. Op een tussenverdieping is een badkamertje, en op de eerste etage zijn drie kamers. Daarboven is weer een verdieping met drie à vier kamers en ook een prachtig ouderwetse balkongalerij. Dan is er nog een grote zolder met het dak waar op enig moment aandacht aan geschonken dient te worden.

Het hele pand ademt sfeer en historie, dit is eigenlijk een ideaal huis om te restaureren en in oude glorie te laten herleven. Niet al te ingrijpend wijzigen dus, en werken met de ruimtes die er zijn. En dat is meer dan voldoende! Er is nog een besloten binnentuin en daarachter staat een bijgebouwtje waar vroeger ook in werd gewoond. Er is tenminste een keuken en een woonkamer gerealiseerd.

Het geheel is ook van achteren benaderbaar want het ligt aan een soort groot binnenhof, waardoor je de muren en de buitenkant kunt bereiken. Dat is wel zo handig, ook voor het opknappen. Dit is een prachtig groot pand, waar je veel kanten mee op kunt. En nu voor een absolute spotprijs, goedkoper bestaat niet. Het kavel is 143 m2 groot en met een grondwaarde van 50 euro per m2 in deze stad, zit je al aan grond alleen op een waarde van 7.150 euro.

Het huis heeft een bebouwde grondoppervlakte van zo’n 60 m2 en heeft dus aan beschikbare woonoppervlakte ongeveer 100 à 120 m2. De tuin meet ongeveer 6 x 7,5 meter en heeft een oppervlakte van 45 m2. Het gebouwtje achter in de tuin is 7,5 x 5 m en heeft een oppervlakte van 35 m2. Hier kunt u eventueel een leuke studio realiseren.

Er is stroom en water werkend aanwezig dus u kunt direct beginnen met verbouwen. Het stadje Artern is een plaats in ontwikkeling en biedt op termijn volop mogelijkheden. Het is goed bereikbaar via snelweg en het spoor, er zijn diverse supermarkten, winkels en andere faciliteiten en het ligt op een prima plek. Vlakbij natuurgebieden en midden tussen de Harz en het Thüringer Wald.

 

DIT OBJECT IS REEDS VERKOCHT

 

Vraagprijs: 12.500,- euro.

Bemiddelingskosten: 2.450,- euro.

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 26-03-19  Plaatsingscode: PK-AR-HS
Object kenmerken
  • Huis