Grote oude Gasthof met veel ruimte in Harz

Verkocht
Omschrijving

Grote oude Gasthof met veel ruimte in Harz

Huis Verkocht - Hayn, Harz

*** VERKOCHT ***

Dit prachtige oude pand staat midden in de Harz, in een klein dorpje, pal in het centrum naast de kerk, tegenover het Vereinshaus en bij de uitrukpost van de hulpdiensten. Oorspronkelijk stamt het uit 1680 en het is dan ook een monument. Ooit was het in gebruik als Gasthof en later in de DDR-tijd nog als Konsum-winkel. Dit was een florerend toeristisch dorpje, mede vanwege de gunstige ligging. Pal in het hart van de Harz, volop natuur en toch goed bereikbaar.

Ook nu is de aansluiting op snelweg A38 niet veraf en ook volop inkoopsmogelijkheden in bijvoorbeeld Rottleberode. Het pand staat op eigen grond van circa 540 m2 en heeft een bruikbare woonoppervlakte van zeker 240 m2. Volop ruimte en mogelijkheden dus! Alleen op de begane grond zijn er zeker al 9 kamers/ruimtes en dan ook nog een keuken en badkamer. Boven zijn er ook nog eens 7 kamers en ook weer een badkamer. Als klap op de vuurpijl is er boven ook nog een grote zaal waar vroeger feesten en partijen werden gehouden.

Alles is redelijk goed onderhouden en u kunt er dan eigenlijk ook meteen in. Alles functioneert, water, stroom en zelfs centrale verwarming op aardgas. Verder zijn er nog echt hele grote zolderruimtes waar u op termijn eventueel ook nog iets mee zou kunnen. En dan uiteraard een kelder, een binnenhofje met grasveldje, nog een apart aanbouwtje wat als schuurtje of opslag gebruikt kan worden. Of ook ombouwen tot mini-gastenverblijf, hoe leuk is dat?

Voor iemand die mogelijkheden ziet, is dit een buitenkansje. De prijs was oorspronkelijk twee maal de huidige vraagprijs en u kunt dan nu dus echt uw slag slaan! Nu aankopen betekent in de zomer al gasten verwelkomen en omzet draaien. Alle vakantieverblijven in dit gebied zitten altijd vol dus als u niet de hoofdprijs vraagt, kunt u meteen geld gaan verdienen.

Er zijn zeker 16 kamers. Laat u daarvan nou eens 10 ruimtes gaan verhuren, maal gemiddeld 1,5 persoon bezetting, maal 25 euro per nacht, dan zit u al op 375 euro per nacht. Laat u nou eens de helft van een maand vol zitten, dan hebben we het gewoon over meer dan 5.000,- euro aan omzet! Per maand! En dan kunt u nog ontbijt extra berekenen en eventuele drank-omzet. En zomer en winter is de Harz een geliefd gebied, vooral ook bij de Duitsers zelf.

En wat te denken van motortoertochten, mountainbikers, wandelaars, groepen en gezelschappen? Kijk eens op AirBnB en Booking.com en verbaas u over de weinige overnachtingsmogelijkheden in dit prachtige gebied. U kunt het ook testen en zelf eens proberen een onderkomen te vinden, dat zal nog niet meevallen.

De meeste dorpjes staan te juichen als iemand weer wat gaat ondernemen in deze regio, dus u krijgt vast en zeker alle hulp en ondersteuning. Dat is de ervaring in ieder geval, van alle Nederlanders die hier al actief zijn. Wacht dus niet te lang, en koop snel dit schitterende object. Zoveel ruimte krijgt u nooit meer voor deze prijs.

 

Vraagprijs: 35.000,- euro.

Bemiddelingskosten: 2.995,- euro.

 

DIT OBJECT IS VERKOCHT

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 22-02-19  Plaatsingscode: IW-SW-GB
Object kenmerken
  • Huis