INVESTERINGSPAND 17 % RENDEMENT

€ 99.000,- k.k.
Omschrijving

INVESTERINGSPAND 17 % RENDEMENT

Huis - Kelbra

***NIET MEER BESCHIKBAAR***

Dit grote en karakteristieke pand telt 6 appartementen waarvan er momenteel 5 verhuurd zijn. Dit biedt mogelijkheden! U heeft meteen verhuur-inkomsten en er is ook nog een appartementje vrij waar u zelf in kunt verblijven, hoe leuk is dat? Met eigen uitgang naar buiten waar u een terras of tuintje kunt realiseren.

Het ligt in een piepklein plaatsje, gunstig gelegen tussen de Harz en het Kyffhäuser Naturpark met directe aansluiting op snelweg A38 op nog geen 5 minuten afstand. Dat is handig aanrijden. Alle voorwaarden zijn dus aanwezig voor een geslaagde aankoop.

U kunt dit pand puur als investering aankopen en dan heeft u meteen een rendement van 17 % wat u nog kunt verhogen door het ene vrije appartement ook te verhuren. Ook kunt u dit uiteraard reserveren voor uzelf, dan heeft u altijd een eigen plekje hier in Middenduitsland.

Het is ook mogelijk om af te wachten tot huurders uiteindelijk eventueel verhuizen en dan kunt u de vrijkomende appartementen gaan gebruiken voor vakantieverhuur, dan vliegen de rendementen meteen omhoog. Dan heeft u het meteen over 500 euro per week in plaats van per maand, per appartement!

Uiteindelijk is het ook nog eens een heel mooi en kenmerkend pand. Wel heeft de gevel enige aandacht nodig. Een zijgevel is reeds aangepakt. Binnen zijn enkele appartementen ook al vernieuwd. U koopt hier dus geen oude afgetrapte rotzooi. Wel heeft het enig achterstallig onderhoud nodig aan de buitenkant.

Het staat op eigen grond van ca. 1.000 m2, dat is dus groot. Vroeger was het een bedrijfsgebouw met woning. In het bijgebouw zat een schoenmakerij van klompen. En er is nog een grote schuur op de hoek, deels als garages in gebruik, die nog een bescheiden bedragje opleveren. Met achter een grote ruimte, nu in gebruik als parkeerterrein, zeker 400 m2 groot. Het grote woonhuis, met 6 appartementen, heeft een bebouwde oppervlakte van ca. 140 m2, de aanbouw ca. 150 m2 en de schuur ca. 160 m2. Aan verhuurbare woonoppervlakte is er zo’n 280 m2 beschikbaar. De appartementen zijn in goede en bewoonbare staat.

In de huidige markt is dit eigenlijk een buitenkansje en als u nu het geld heeft, serieus geïnteresseerd bent, twijfelt en het toch niet doet, krijgt u over een halfjaar absoluut spijt. Het object staat helaas niet exclusief bij ons te koop dus wacht niet te lang, het kan buiten ons weten om, zomaar verkocht zijn.

UPDATE :

Er komt nu circa 1.200 euro huur per maand binnen van 5 appartementen. Bij volle verhuur van alle 6 appartementen zijn de huurinkomsten ca. 1.500 euro per maand. Dat is de kale netto huur, er wordt ook nog een bedrag berekend en betaald voor de in Duitsland gebruikelijke Nebenkosten. Elk appartement heeft zijn eigen stroommeter, dus 6 meters in totaal en nog 1 meter voor de gemeenschappelijke ruimtes. Er is centrale verwarming middels een oliegestookte installatie. Afwatering via een Klärgrube.

Van binnen ziet alles er eigenlijk keurig uit. Het geheel is van binnen dan ook niet al te lange tijd geleden volledig opgeknapt en gemoderniseerd. Alle appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, keukenruimte en badkamer. Overal is centrale verwarming.

De aanbouw heeft al drie ingangsdeuren en daar kunt u dus eventueel nog drie appartementen realiseren. Dat betekent nog eens een extra duizend euro per maand aan huurinkomsten erbij. Deze beschikken dan ook nog over een klein tuintje. In totaal kunt u dan naar 2.500 euro huurinkomsten per maand toe groeien. Afhankelijk van uw renovatiekosten kan dat dus een rendement opleveren van zo’n 18 tot 22 %.

Uiteraard kunt u de aanbouw ook geheel omtoveren tot uw eigen woonpaleis met ca. 150 m2 woonruimte of ombouwen tot vakantie-appartementen. Dan kan uw rendement zelfs stijgen tot wel 40 % of nog meer!!

Qua aanvullende informatie is er op papier momenteel niks beschikbaar. Dat zal ook bij een bezichtiging niet zo zijn, is onze ervaring. U moet een beetje uitgaan van de gegevens die wij hier verstrekken. Doorgaans komt dat redelijk overeen met de werkelijkheid.

Al met al is dit een zeer interessant pand, vooral vanwege de grootte van het pand en het kavel, het feit dat er een appartementje vrij is (voor uzelf) en dat er nog mogelijkheden bestaan om uit te breiden met minstens 3 appartementen. Een snelle beslissing is dan ook aan te raden.

 

*** DIR OBJECT IS HELAAS NIET MEER BESCHIKBAAR ***

 

Koopprijs: 99.000,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.995,- euro (ex. btw)

(met BTW NL 21 % = 4.833,95 euro OF met BTW DE 19 % = 4.754,05 euro)

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij, hier in de orde van grootte van 13.000 euro.

 

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 31-01-22  Plaatsingscode: PK-BO-WS-337-B

Object kenmerken
  • Huis