INVESTERINGSPAND MIDDEN IN HARZ

€ 119.000,- k.k.
Omschrijving

INVESTERINGSPAND MIDDEN IN HARZ

Huis - Benneckenstein, Harz

Dit mooie grote woonhuis met winkelpand ligt in het stadshart van het kleine plaatsje Benneckenstein, midden in de Harz. Door de gunstige ligging en zee aan ruimte biedt het object vele mogelijkheden. Wonen en werken, maar ook als pension of bed and breakfast, of door verhuur als losse appartementen, het is allemaal mogelijk.

Oorspronkelijk was het een slagerij met woonruimtes. Op de begane grond was de winkel en de werkruimtes, maar ook een woning, garage, binnenhof en tuin of parkeergelegenheid achter het huis. De woning beneden heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.

Meer naar achteren beneden waren de vele werkruimtes en opslagruimtes en daar was nog een separate woning gerealiseerd. Boven de winkel was nog een woonruimte van zo’n 15 x 8 meter. Volop ruimte dus overal. Het moet zeker mogelijk zijn hier zo’n 6 appartementen te realiseren.

En dat midden in het centrum van het stadje, centraal in het fraaie natuurgebied van de Harz gelegen. Met alle faciliteiten binnen handbereik zoals winkels en supermarkt. De Harz is toeristisch in opmars en al erg in trek bij de Duitsers zelf. Verhuren als vakantiegelegenheid biedt dan ook zeker mogelijkheden.

Het pand staat op eigen grond van circa 700 m2. Daarvan is ruim 500 m2 aan bebouwde oppervlakte. In totaal is er zeker meer dan 350 m2 aan woonruimte beschikbaar, indien niet meer. Het geheel verkeert in redelijke staat en zou in principe direct betrokken kunnen worden. Elektriciteit is vernieuwd, centrale verwarming via gas en uiteraard water en afwatering.

Het heeft nu al 3 woningen, een winkelruimte, tuin, terras, 3 garages, 3 schuurtjes en nog 3 parkeerplaatsen. Ook nog een grote zolder, kelders en nog veel meer bergruimtes en opslag. Hier heeft u heel veel mogelijkheden!

 

Rekenvoorbeeld

De achterste woning is geheel separaat en ideaal voor de nieuwe gebruiker als hoofdwoning. Deze heeft achterlangs een eigen ingang met groot stuk grond en garage Daardoor is het hoofdhuis vrij voor verhuringen. Op de begane grond was vroeger de winkel en de woning, met wat verbouwen kunt u hier zeker 2 woon-eenheden realiseren.

Op de eerste verdieping zijn ook twee woon-eenheden te maken, net als boven op de zolder. U heeft dan in totaal vijf appartementen, of wel voor de permanente verhuur aan lokale Duitsers voor wonen of wel in de vakantie-verhuur. Bij permanente woningverhuur kunt u uitgaan van een minimaal maandbedrag à gemiddeld 400 euro per woning. In totaal is dat dus 5 x 400 = 2.000 euro per maand.

Gaat u voor de vakantieverhuur, dan kunt u uitgaan van 400 euro per woning per week. Bij een gemiddelde verhuur van een halfjaar zit u al op een omzet van 50.000 euro, dat is meer dan 4.000 euro per maand! Dan hoeft u niet meer erbij te werken en komen de inkomsten uit de vakantieverhuur. En dit gedeelte van de Harz is zeer geliefd, zowel in de zomer als in de winter!

Uw verdiensten kunnen dus nog veel meer oplopen!

U kunt zelfs overwegen nu direct aan te kopen, dan kunt u rond maart gaan verbouwen en opknappen, en kunnen rond mei de eerste gasten komen. Iedereen verwacht dat de lokale vakantieverhuur dit jaar door het dak gaat, omdat mensen toch iets willen en verre reizen waarschijnlijk nog steeds niet aan te raden zullen zijn. Vakantie in de Harz wordt dan heel populair.

Wie gaat dit avontuur aan?

 

Vraagprijs: 119.000,- euro.

Aankoopbegeleidingskosten: 5 %

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ – –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten en/of begeleidingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij niet exclusief makelaar voor dit object zijn. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 14-01-21  Plaatsingscode: PK-BS-HD-224-B
Object kenmerken
  • Huis