MOOI GROOT HUIS MET PRACHTIGE TUIN

€ 49.500,- k.k.
Omschrijving

MOOI GROOT HUIS MET PRACHTIGE TUIN

Huis - Westerengel

*** 4.000 m2 !!! ***

Meer dan 10 kamers heeft dit grote huis, volledig vrijstaand aan de rand van het dorp met een schitterende tuin en vrij uitzicht over de velden. Dit is echt een kast van een huis en direct bewoonbaar. Dit soort objecten komt maar eens in de zoveel tijd voorbij.

Het is de voormalige pastorie van het dorp en wordt nu bewoond en is dus in gebruik als woonhuis. U heeft hier een zee aan ruimte met heel veel kamers, drie garages, meerdere schuurtjes en stallen, een voortuin en een zalige grote achtertuin.

In totaal ca. 4.000 m2 en dat is natuurlijk ook fors. De tuin is ingedeeld in allerlei leuke hoekjes met zitjes en heeft zelfs een oud zwembad! (niet meer in gebruik). Dit huis is prima geschikt als groot vakantiehuis of familiehuis, voor eigen gebruik of bewoning of voor vakantieverhuur.

Het gehele kavel is afgehekt of ommuurd. Het geheel kunt u betreden door een grote toegangspoort waarna voldoende ruimte is om wagens te parkeren. Daar zijn ook de garages en de schuren. Tevens het stookhok met centrale verwarming (oliegestookt). U zit meteen helemaal privé en afgeschermd, met volop privacy.

Het huis betreedt u via een windvang met daarna een grote dubbele hal. Op de begane grond een grote ruime dubbele woonkamer, nog twee kamers en de keuken en badkamer. Er is een apart toilet. Verder is er nog een fraaie oude gewelfkelder.

Op de eerste verdieping vindt u vijf slaapkamers en een toilet. Dan is er nog een zolderverdieping met twee slaapkamers waarvan een zeer ruim en licht. Daarboven heeft u nog een grote zolder. In totaal heeft u zeker ca. 300 m2 woonoppervlakte tot uw beschikking.

Het huis is direct bewoonbaar want alles functioneert: water, stroom, afwatering, verwarming, keuken, badkamer etc.. Uiteraard is het een oud huis dus verwacht geen nieuwbouwwoning, maar dat geeft juist de charme. Het is een klassiek oud pand met mooie hoge ruimtes.

De grond is eigendom van de kerk (Evangelische Kirchenkreisverbandes Eisenach-Gotha) waardoor u een zeer gunstig en betrouwbaar erfpachcontract voor 70 jaar krijgt voor de bescheiden pachtprijs van ca. 1.600 euro per jaar (dit is slechts ca. 133 euro per maand). Een gemiddelde seizoenscamping in Nederland is duurder!

U heeft alle rechten en plichten van een normale eigenaar en kunt zich ook inschrijven als bewoner, het heeft een vast woon-adres. De overige woonkosten zijn allemaal zeer overzichtelijk en daarvoor krijgt u een enorm woonhuis met zalig grote tuin.

Wacht niet te lang, dit woonklare huis is waarschijnlijk erg geliefd!

 

Koopprijs: 49.500,- euro k.k.

Eenmalige servicekosten: 3.995,- euro ex. btw

makelaarskosten (met BTW NL 21 % = 4.833,95 euro)

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering op locatie. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij in de orde van grootte van 6.400,- euro. Voor wettelijke Nebenkosten moet een eenmalige afkoopsom voldaan worden. Ook voor bureaukosten, heffingen/lasten en andere div. kosten moet nog een bedrag van 2.000,- euro voldaan worden. Totale aanschafkosten incl. alle bijkomende kosten: ca. 62.700,- euro.

 

Hollandstadt garantie:

>> Dit object is exclusief bij ons te koop. Hierdoor kunnen wij een probleemloze levering garanderen. Vooraf is het complete aankoopproces door ons uitgebreid gecheckt en gecontroleerd. Zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dit pakket wordt 100 % zeker en veilig overgedragen, zonder eventuele oude onbekende lasten of schulden, of andere vervelende onbekende bijkomstigheden. Dat geeft u betrouwbare zekerheid, door Hollandstadt gegarandeerd. <<<

 

NB > dit object is ook op afstand te koop. U hoeft dan niet af te reizen naar Duitsland voor bezichtiging, betaling en overdracht. U doet een (aan)betaling via bankoverschrijving en kunt meteen van uw nieuwe bezit genieten! Alles wordt op afstand geregeld, inclusief overdracht bij notaris. Vraag vrijblijvend verdere informatie!

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ 

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. Het is mogelijk dat wij optreden als verkoopmakelaar en/of als aankoopmakelaar. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Schrijf- en spelfouten voorbehouden. Plaatsingsdatum: 16-05-2024  Plaatsingscode: PK-WE-HS-626

 

Object kenmerken
  • Huis