MOOI GROOT KAVEL AAN DORPSRAND

Onder aanbieding
Omschrijving

MOOI GROOT KAVEL AAN DORPSRAND

Huis - Sonnenstein, Thüringen

*** IN OPTIE ***

Hier koopt u een zalig groot stuk grond van ca. 2.600 m2 aan de rand van het dorp, dus heerlijk vrij en met volop ruimte en voldoende privacy. U zit hier bijna op de grens van Thüringen met Niedersachsen, dus westelijk van de Harz en op ongeveer 4 uur afstand van de Nederlandse grens.

Locatie is hier alles want u zit op een prachtig plekje met heel veel grond en alleen dat al is de koopprijs meer dan waard. U koopt hier dan ook eigenlijk tegen de waarde van de grondprijs, de gebouwen krijgt u er min of meer gratis bij. Op het kavel staat een oud woonhuis met een bebouwde oppervlakte van ca. 100 m2.

En dan nog twee grote schuren van in totaal ca. 230 m2. Het kavel zelf is totaal overwoekerd en verwilderd dus u zult zelf wel een paar dagen aan de slag moeten met snoeien en kappen. De staat van het huis kunt u al enigszins afleiden aan de hand van de foto’s. Renoveren kan, maar ook slopen en nieuw bouwen is een serieuze optie.

Het geheel ligt enigszins verhoogd en heeft daardoor een magnifiek uitzicht over het dorpje. Het ligt geheel aan de rand van het gehucht dus u loopt vanaf hier zo de velden en de natuur in. Het heeft diverse niveaus en ligt dus schuin. Er voert een landweg helemaal bovenlangs naar de achtergelegen schuur. Dan voert er een doodlopend weggetje middenlangs naar het kavel en naar nog een nabij gelegen buurhuis.

U zit hier min of meer op 3 niveaus: het woonhuis in het midden met de schuren op ca. 800 m2. Dan nog een kleiner en hoger gelegen gedeelte, waar u de bovenste etage van de schuur kunt bereiken. En dan het schuin naar beneden aflopend lager gedeelte wat helemaal overwoekerd is. Dit beslaat ongeveer 1.500 m2 waar u dus flink aan de slag moet met snoeien, kappen en egaliseren.

Het pand zelf is oud en het dak behoeft voldoende afdichting. Beneden is de hal met verder een grote woonkamer, nog een kamer, een keukenruimte, badkamer en waskeuken. Boven vier kamers en een ruime overloop. Verder nog een zolder en een kelder. Er zijn diverse rotte plekken en vochtvorming. U moet hier dus echt niet te veel voorstelling hebben van het huis. Ook de schuren zijn aan vernieuwing en renovatie toe.

Nogmaals, u koopt hier de grond tegen de actuele grondwaarde. Qua locatie zit u op een goede plek, aan de rand van het dorp, in een klein plaatsje redelijk centraal in Middenduitsland, aan de zuidwestkant van de Harz. Een heerlijk rustig plekje, volop privacy en redelijk afgelegen gesitueerd. Niet ver weg van snelweg A38 (Kassel-Halle-Leipzig) en A7 (Kassel-Göttingen-Northeim).

Ook niet ver van Braunlage en Sankt Andreasberg, geliefde wintersportplaatsen in de Harz. Leuke stadjes dichtbij zijn Duderstadt, Herzberg am Harz, Bad Lauterberg im Harz en Bad Sachsa. Ook Nordhausen en Heilbad Heiligenstadt zijn niet ver, dit zijn wat grotere stadjes.

Al met al een zeer interessant object, voor iemand die van aanpakken houdt en de handen uit de mouwen wil steken.

 

*** DIT OBJECT IS REEDS IN OPTIE / GERESERVEERD / VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD / ONDER AANBIEDING ***

 

Koopprijs: 29.500,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.570,- euro.

Inclusief volledige aankoopbegeleiding t/m notarisoverdracht en oplevering etc.

 

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Nederlands sprekende begeleiding. Eventueel is dit object ook op afstand te koop, u hoeft dan niet naar Duitsland af te reizen om te tekenen. U moet dan in Nederland het koopcontract laten legaliseren via een notaris van uw keuze en een Apostille van de Rechtbank bij u in de buurt. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces.

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ – –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 03-08-21  Plaatsingscode: PK-BH-KH-281

Object kenmerken
  • Huis