NL – CHALET OP EIGEN GROND – OPMEER

€ 79.500,- k.k.
Omschrijving

NL – CHALET OP EIGEN GROND – OPMEER

Huis - NL - Opmeer

*** EIGEN GROND ***

Deze stacaravan op recreatiepark West-Friesland in Opmeer staat op eigen grond, dus in volledig eigendom, geen huur of pacht. Veel van deze vakantiehuisjes worden verhuurd of bewoond, het park is het gehele jaar open en in bedrijf.

De parklasten zijn erg laag, ca. 900 euro per jaar en dat is dan voor de verlichting op het park, de klusjesman die het onderhoud doet, snoeit en gras maait etc. en het park ziet er dan ook keurig uit. Er zijn ca. 300 huisjes en alles is heel kleinschalig.

Er is een snackbar en een restaurant op het park en een zwembad wat momenteel in onderhoud is. Er is een actief bestuur want alle eigenaren hebben een stem in de algemene vergadering die een of twee keer per jaar wordt gehouden.

U beslist als eigenaar dus zelf wat er gebeurt op en met het park. Het ligt centraal in Noord-Holland-Noord, vlakbij het gezellige plaatsje Hoorn aan het IJsselmeer. Ook de Noordzeekust is niet ver weg, net als de plaatsjes Schagen, Den Helder en Alkmaar.

Het park ligt in de weilanden aan de rand van het plaatsje Opmeer, met een leuk winkelcentrum en een supermarkt (Albert Heijn) net als de HEMA en Action. Alle faciliteiten en inkoopsmogelijkheden zijn dus vlakbij en binnen handbereik.

Het park is in totaal 29 hectare groot. Er is veel groen en ruimte. De kavels variëren van 230 tot 700 m². Er zijn in 303 kavels waar bungalows (ca. 100) en stacaravans (ca. 200) op staan. Geniet van de rust en de mooie zonsondergangen tot bijna aan de horizon.

Het geheel is ruim opgezet en goed ondehouden. Het is goed te bereiken via snelweg A7 of via A9 en provinciale weg van Alkmaar naar Opmeer. Er is een parkeerterrein en het park is afgesloten met een slagboom. Alleen eigenaren hebben een sleutel.

Op het park zijn de volgende voorzieningen: verwarmd openluchtzwembad met pierenbadje, speeltuin, tennisbaan, tafeltennistafels, voetbalveld, basketbalveld en jeu de boules banen. Toch is het doorgaans een rustig park, waar het over het algemeen stil en kalm is.  

Bij het huisje is een eigen parkeerplaats. De eenrichtingsweg naar het huisje is of wordt nieuw bestraat. Het heerlijke natuurkavel is ongeveer 300 m2 groot (gemeten via Google Maps). Vooraan heeft u een grasveldje met begroeiïng, dan een terras voor de stacaravan en achter het huisje nog een terras, heerlijk beschut, met schuurtje.

U komt het huisje binnen via een kleine aanbouw. Binnen heeft u de woonkamer met openslaande tuindeuren, overgaand in de keuken en aan de andere kant de badkamer met douche, wastafel en toilet. Dan een grote slaapkamer die vroeger uit twee kamertjes bestond.

Ideaal voor eigen gebruik, voor verhuring of voor permanente bewoning. Inschrijving is volgens de parkregels niet toegestaan maar er zijn diverse huisjes die het gehele jaar door gebruikt worden. Het park is ook het gehele jaar toegankelijk.

Verwarming door een gaskachel en verder is er water, stroom, afwatering en gas, alles via het park. (NB – ik heb er zelf gewoond in de winter en dat is goed te doen, geen enkel probleem). Er is enigszins achterstallig onderhoud maar geen grote zaken.

Het geheel heeft alleen een beetje liefde en aandacht nodig. Omdat ik permanent woon en verblijf in Duitsland op 600 km afstand kom ik bijna niet meer in Nederland en heb het chalt eigenlijk niet meer nodig. Daarom komt deze nu te koop.

Ideaal om zelf te gebruiken en vakantie te vieren of weekendjes in de natuur door te brengen. Je hoort de vogeltjes fluiten en doorgaans is het heel erg rustig en stil. Geen feestcamping en zeker geen overdreven drukte of lawaai.

Ook perfect om te verhuren, ofwel als vakantieverhuur, of als permanente bewoning of als onderkomen voor seizoensarbeiders. Het kan en mag allemaal want het is volledige eigen grond dus je bent zelf baas over alles. Uw hond mag ook gewoon mee.

Er staat ook een posthuisje vooraan op het park dus u kunt zelfs uw post laten toezenden op het park. Het park heeft als officiële adres De Dreef 3 in Opmeer en dan is het adres op het park: Appeldreef 93. Vlakbij de ingang en het parkeerterrein voor bezoekers.

Overdracht via de notaris en alles officieel ingeschreven. Recent is er nog een stacaravan verkocht voor ca. 85.000 euro dus er is animo genoeg. Eigen grond behoudt altijd zijn waarde en nu is er de mogelijkheid om ook nog eens een goed rendement te behalen.

Als u er zelf gaat wonen of recreëren is het goed om te weten dat dit een van de mooiste en beste laantjes is van het park. Vlakbij de ingang en het zwembad en met aardige buren. Aan de ene kant een oudere mevrouw die er bijna nooit is en aan de andere kant een jong Duits stel (dertigers) met twee kinderen die ook niet vaak langskomen.

Al met al een uitgelezen gelegenheid om met relatief weinig geld een natuurhuisje in volledig eigendom aan te schaffen. Wacht niet te lang, weg is weg. U kunt mij altijd mailen (peter@hollandstadt.nl) of bellen 06-53920443 of WhatsApp +49 1622 931 565. Bezichtigingen worden uitgevoerd in overleg en op afspraak door buren op het park.

 

Vraagprijs: 79.500,- euro k.k.

 

Parklasten; ca. 900 euro per jaar

Van de gemeente Opmeer krijgt u nog een jaarlijkse aanslag voor forensbelasting.

Het Hoogheemraadschap wil ook wat geld jaarlijks hebben voor waterschap etc.

Verzekering kunt u zo goedkoop of zo duur maken als u zelf wilt.

Het geheel wordt verkocht incl. volledige inventaris of leeg opgeleverd.

Alleen wat persoonlijke spullen, decoratie en schilderijen worden meegenomen.

Als u wilt, kunt u deze zomer al genieten en vakantie vieren!

 

 

Object kenmerken
  • Huis