Oud militair complex op 13.000 m2 grond

Onder aanbieding
Omschrijving

Oud militair complex op 13.000 m2 grond

Huis - Südharz

***IN OPTIE***

Dit is een uniek complex op een prachtige locatie midden in de natuur van de Südharz. Het is een oud woonverblijf voor de officieren van de NVA, het Duitse leger in de tijd van de DDR. Achter het wooncomplex ligt een oude rakettenbasis waar heel vroeger de projectielen richting westen gestationeerd stonden. U koopt hier dus ook nog een stukje geschiedenis.

In totaal gaat het om 13.000 m2 eigen grond, midden in de Harz, met prachtig uitzicht over de glooiende velden. Snelweg A38 is niet veraf en na een korte tocht door de bossen bereikt u het open landschap met dit aparte object. Vroeger dus een rakettenbasis, nu een klein gebiedje met een paar bedrijven. Helemaal vooraan staat het object wat te koop wordt aangeboden.

Het gaat om een groot oud verlaten en vervallen wooncomplex, een rij oude garages, een kleine ruimte waar vroeger de officiers-mess was en nog een rij opslagruimtes en weer garages. Alles samen op eigen grond van 13.000 m2 en dat is natuurlijk behoorlijk groot. Volgens opgave van de eigenaar heeft het geheel nog een woonfunctie en bedrijfsbestemming dus dat zou mooi zijn.

Dan kunt u meteen aan de slag en van alles beginnen! Stroom, water en afwatering zal uiteraard allemaal opnieuw aangelegd moeten worden maar is wel aanwezig in de straat. Dit complex biedt volop mogelijkheden! Een pension, hotel, appartementenverhuur en ga zo maar door. Of paintball, adventure-park of wat dan ook. Slopen en nieuw bouwen kan uiteraard ook (onder voorbehoud vergunning).

U heeft hier alle ruimte en dat midden in de Südharz. Voor zo’n lage prijs! Het object ligt tussen Nordhausen, Sangerhausen en Harzgerode. Midden in de natuur met prachtige weidse blikken en bossen en bergen nabij. Op nog geen kwartier afstand van snelweg A38 dus dat is ideaal qua bereikbaarheid. Ook kopen als investering en 10 jaar niet naar omkijken, is een mogelijkheid.

Het grote oude wooncomplex zelf bestaat uit 5 verdiepingen en een grote kelder. Het heeft 4 portieken met twee ruime 4-kamer-woningen op elke verdieping, gedeeltelijk ook 2- en 3-kamer woningen. In totaal dus nu 40 woon-eenheden. Ideaal voor de vakantieverhuur of als jeugdherberg, motorhotel, pension en meer. Uiteraard is alles volledig gestript en ontmanteld. Forse investeringen zijn noodzakelijk.

Maar die prijs, daar kunt u het eigenlijk niet voor laten liggen. Zoiets komt niet vaak voor. En gaat ook niet meer gauw gebeuren, zoveel grond voor zo weinig geld. Het gebouw is omstreeks 1980 gebouwd maar staat nu zeker al meer dan 30 jaar leeg. De volledige woon-oppervlakte is ongeveer 2.350 m2. Het losse gebouwtje omvat ongeveer 250 m2. De totale grondoppervlakte beslaat 13.000 m2, verdeeld over 3 kavels (bestaande uit meerdere grondstukken).

 

*** DIT OBJECT IS REEDS IN OPTIE ***

 

Koopprijs: 35.000,- euro.

Bemiddelingskosten: 2.995,- euro.

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 06-02-19  Plaatsingscode: EB-DD-PK
Object kenmerken
  • Huis