MONUMENTAAL VAKWERKHUIS MET TUIN

Onder aanbieding
Omschrijving

MONUMENTAAL VAKWERKHUIS MET TUIN

Huis - Thurnhosbach Hessen

***IN OPTIE***

Dit grote object heeft een zee aan mogelijkheden! Het oude monumentale vakwerkhuis biedt alle ruimte, er is een grote karakteristieke schuur en een flinke tuin, verhoogd gelegen en met heerlijk uitzicht! Het geheel ligt midden in het kleine dorpje, pal naast de kerk en op een centrale plek in het gehucht met nog geen vijftig inwoners.

Dit prachtige huis staat in Thurnhosbach, een klein dorpje nabij de stad Sontra, in Hessen. Midden in de glooiende velden, met bossen nabij, en overal natuur: rust, ruimte en stilte. Hier zijn geen brommers, geen scooters, geen vrachtverkeer, alleen bestemmingsverkeer en ook maar weinig vliegtuigen. Eschwege en Wanfried zijn niet veraf. Het ligt eigenlijk midden in de driehoek Kassel, Eisenach en Bad Hersfeld.

Ook het Thüringer Wald is dichtbij gelegen. Globaal ligt het ongeveer 3 uur van de Nederlandse grens en nog geen 4 uur vanaf Utrecht. Het huis is oud en verwaarloosd maar was tot voor kort nog bewoond. Water, stroom en afwatering moeten dan ook weer zonder veel problemen aangesloten kunnen worden en werkend gemaakt. Dan kunt u meteen beginnen met opknappen.

Het grote woonhuis staat deels verhoogd. Aan de ene kant staat het langs de wegkant maar de andere straat ligt dieper. Het kavel heeft dus wat glooiing en helling. Dit is echter niet hinderlijk, sterker nog, het geeft het geheel veel karakter en ziet er juist aantrekkelijk uit. Er is een kelder en een zolder. De begane grond heeft een fraaie hal met prachtige oude tegelvloer, met hoofddeur aan de voorkant en achteringang.

Verder op de begane grond een wc-ruimte annex badkamer, grote dubbele woonkamer, een tweede en nog een derde kamer. Op de eerste verdieping vier ruime kamers. De schuur is nog groter dan het huis en heeft diverse ruimtes en oude stallen met daarboven nog eens een zolderruimte. Volop ruimte en dito mogelijkheden!

Het heeft een karakteristieke bouw en is daarom ook tot monument bestempeld. Deze monumentale status biedt veel voordeel: dan kunt u tot wel 50 % aan investeringen terugkrijgen van de Duitse staat! Soms zelfs tot 90 %! (bron: www.foerderdatenbank.de) Er lopen al contacten met het Denkmalamt. Men is erg bereid tot meedenken en meehelpen.

Het geheel staat op eigen grond van 1.050 m2. Het huis heeft ene bebouwde oppervlakte van 115 m2 en aan woonruimte zeker 160 m2 tot beschikking. De schuur heeft een bebouwde oppervlakte van 120 m2 met ook nog een zolderverdieping. De officiële grondwaarde is hier 21 euro per m2. Met 1.050 m2 eigen grond zit u hier dus al aan een grondprijs van 22.000 euro! De bebouwing krijgt u er dus eigenlijk gratis bij!

 

*** DIT OBJECT IS REEDS IN OPTIE / GERESERVEERD / ONDER AANBIEDING ***

 

NB > dit object is ook op afstand te koop. U hoeft dan niet af te reizen naar Duitsland voor bezichtiging, betaling en overdracht. U doet een aanbetaling via bankoverschrijving en krijgt direct de sleutels thuisgestuurd! Alles wordt op afstand geregeld, inclusief overdracht bij notaris. Vraag vrijblijvend verdere informatie!

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij knop ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden onder knop ‘formulier’ of aan te vragen via email – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na retourneren ingevuld en ondertekend formulier. Het is niet toegestaan het object te bezichtigen zonder onze toestemming en/of begeleiding. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing, zie knop ‘verantwoording’. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 22-04-20  Plaatsingscode: PK-TH-HS-154
Object kenmerken
  • Huis