Oud treinstationnetje met veel ruimte

€ 8.900,- k.k.
Omschrijving

Oud treinstationnetje met veel ruimte

Huis - Griefstedt

Dit karakteristieke oude treinstationnetje heeft verrassend veel ruimte. Aan de buitenkant zou je dat zo op het eerste gezicht niet zeggen. Maar er zijn hier toch zo’n vijf ruimtes, van nog best wel flinke afmetingen. Bij binnenkomst is er een soort hal met ruime gang en dan zijn er die kamers die mooi hoog zijn wat een prachtig ruimtelijk effect geeft. Ideaal voor kunstenaars die er een galerie van willen maken of werk-atelier.

Boven is er een zolderruimte met twee kamers dus daar kan ook prima wat gerealiseerd worden. Beneden is er een flinke kelderruimte die droog is. Sowieso is er in het pand weinig tot geen vocht en het dak is oud maar dicht. Dan is er nog een besloten en ommuurde tuin maar daarnaast is er, langs het spoor, ook flink nog wat grond, afgeschermd met dennenbomen en schuin toelopend. In totaal gaat het om eigen grond van zo’n 400 m2 dus dat is nog best wat. De bebouwing meet een grondoppervlakte van zo’n 80 m2.

U heeft een prachtig en blijvend vrij uitzicht over de landerijen en u kijkt kilometers ver weg. Helemaal in de verte ligt de snelweg A71 met aansluitingen niet veraf. Dat is makkelijk om snel aan te rijden vanuit Nederland. Uiteraard ligt het oude spoorweg-gebouwtje langs het spoor en daar rijdt nog regelmatig een trein voorbij. Niet echt storend want ze denderen niet keihard voorbij, het gaat eigenlijk allemaal erg rustig en zonder veel overlast.

Wel ligt het huisje aan de doorgaande weg maar daar merkt u eigenlijk ook niet veel van. Het is allemaal lokaal bestemmingsverkeer. Er is geen toilet, keuken of badkamer. Water en stroom zijn momenteel niet aangesloten (meters weggenomen) maar dat kan waarschijnlijk weer aangesloten worden. Wel is er al afwatering/riolering aanwezig.

Het is van oorsprong een oud gebouwtje van de Deutsche Bahn maar heeft zo’n 20 jaar geleden een woonfunctie gekregen. Er is ook een adres-aanduiding. Voor zo’n apart object is dit natuurlijk een koopje. Eigen grond, goed van dak en constructie, prachtig uitzicht en vlakbij leuke steden als Erfurt, Leipzig, Dresden maar ook nabij de Harz en het Thüringer Wald. Wie slaat nu toe?

Vraagprijs: 8.900,- euro incl. makelaarskosten.

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – NB er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. 
Object kenmerken
  • Huis