OUD VERVALLEN MONUMENTAAL COMPLEX

€ 80.000,- k.k.
Omschrijving

OUD VERVALLEN MONUMENTAAL COMPLEX

Huis - Mansfeld-Südharz

Dit oude complex staat zo’n dertig jaar leeg en is dan ook danig vervallen. Het is een deels monumentaal geheel, met oude karakteristieke gebouwen en nieuwere aanbouwen.

Het ligt vrij gelegen midden in de natuur van de oostelijke Südharz en behoort tot de gemeente Mansfeld-Südharz. Oorspronkelijk is het een slot met een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1596. Vandaar de monumentale status.

Momenteel bestaat het uit een vierkant met het grote hoofdgebouw en de oude zijbeuk aan de westzijde. Aan de zuidzijde is een nieuwere aanbouw, daterend uit de jaren zestig vermoedelijk. Aan de noordzijde is de oude originele stal en werkplaats. Dan aan de oostzijde weer een nieuwe aanbouw (ketelhuis) met schoorsteen.

Het gebouw telt deels meerdere verdiepingen, kelders en werkruimtes. In totaal zijn er zeker 20-30 kamers/ruimtes. De bebouwde oppervlakte (inclusief open binnenhof) bedraagt ongeveer 1.500 m2. Het gehele kavel beslaat ongeveer 12.000 m2 waarvan in ieder geval circa 6.000 m2 eigen grond verkocht wordt.

Op het terrein staat ook nog een oud houten origineel gebouwtje (met verdieping) wat vroeger als trefpunt gebruikt werd. Verder ook een separate oude ijskelder/lijkenhuisje. In de laatste jaren voor de Wende was het in gebruik als Seniorenheim.

 

Locatie:

https://www.google.com/maps/@51.5713217,11.41592,130m/data=!3m1!1e3

 

Vraagprijs: 80.000,- euro.

Bemiddelingskosten: 4.995,- euro.

 

Aanbod alleen voor geselecteerde klanten

Dit aanbod komt niet naar voren op mijn reguliere verkoopsite. Dit is alleen voor u als geselecteerde klant en gewaardeerde relatie bestemd. Het vriendelijke verzoek is dan ook om dit niet verder te verspreiden en/of aan anderen bekend te maken. Waarvoor hartelijk dank.

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ – – –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij niet exclusief makelaar voor dit object zijn. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 10-01-21  Plaatsingscode: PK-AB-HS-221
Object kenmerken
  • Huis