OUDE BUNGALOW AAN BOSRAND HARZ

€ 15.000,- k.k.
Omschrijving

OUDE BUNGALOW AAN BOSRAND HARZ

Huis - Ahlsdorf, Harz

Hier draait alles om de locatie: een heerlijk plekje direct aan de rand van het bos gelegen, aan de oostkant van de Harz, midden in de natuur en toch goed met de auto bereikbaar. Vanuit uw bungalow loopt u zo de bossen in! Dit soort objecten komt niet al te vaak voor, dus wacht niet te lang. De bungalow is verhoogd gelegen en biedt dus een heerlijk uitzicht direct de natuur in.

Het is een oude DDR-bungalow, deels hout en/of asbest maar op een stenen fundering. Onder de bungalow is nog een complete verdieping, met garage, toilet, bergruimte, keukenruimte en wasruimte (douche/wastafel). Binnen gaat er een trapje naar boven, naar de daadwerkelijke bungalow. Het vakantiehuisje is ook van boven te betreden, via het terras. De wc is aangesloten op een oude Sickergrube.

Het terras heeft enige aandacht nodig. Door jarenlange verwaarlozing is het terras lek, waardoor het vocht naar beneden kon sijpelen, en de aarde enigszins heeft doen bewegen. U moet het terras dus weer waterdicht maken en de fundering van het terras weer gangbaar maken. Dit hoeft niet al te veel werk te zijn. Wel moet ook de gehele bungalow opgeknapt en gerenoveerd worden.

Er is stroom (hele jaar) en water (maart/april t/m sept/okt) wat wordt geleverd en afgerekend via een clubje eigenaren, geen echte vereniging van eigenaren maar een soort belangengroepje. Dit heeft verdere geen enkele consequenties. Het is geen pachtgrond of tuinvereniging, alles eigen grond, circa 530 m2 recreatiegrond (geen bouwgrond). Het is een recreatieobject, dus geen eigen adres en ook geen inschrijving bij gemeente mogelijk.

De bungalow zelf is eenvoudig en gedateerd. Er is een kleine serre, grenzend aan het terras, een woonkamer en een slaapkamer. Het grote pluspunt is hier het heerlijke beeld en uitzicht op de natuur, u waant zich hier helemaal in uw eentje. Er zijn wel buren, een een beetje onder en naast en de ander achter het kavel, maar dat zijn allemaal oudere mensen (80+) en die zijn er bijna nooit.

Het kavel is de laatste in een serie kaveltjes met allemaal andere eigenaren, en u zit dus helemaal op het einde van het kleine landweggetje de natuur in. Dit is met een personenauto goed te doen en u kunt parkeren op eigen terrein (carport). Het is gelegen aan de oostrand van de Harz, nabij het plaatsje Ziegelrode (Ahlsdorf). U zit midden in een bos van 200 hectare, wat grenst aan een groter bosgebied van in totaal bijna 12.000 hectare, helemaal doorlopend tot de Talsperre van Wippra.

Verwacht geen kant-en-klare bungalow, u zult hier echt wel even aan de slag moeten. Maar het plekje is fantastisch, direct aan de bosrand gelegen en midden in de natuur, met toch nog een beetje sociale controle om u heen maar evengoed alle vrijheid en volop privacy.

 

Meer foto’s op aanvraag beschikbaar, neem contact op via info@hollandstadt.nl.

 

Koopprijs: 15.000,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.570,- euro.

Inclusief volledige aankoopbegeleiding t/m notarisoverdracht en oplevering etc.

 

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Eventueel is dit object ook op afstand te koop, u hoeft dan niet naar Duitsland af te reizen om te tekenen. U moet dan in Nederland het koopcontract laten legaliseren via een notaris van uw keuze en een Apostille van de Rechtbank bij u in de buurt. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces.

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 25-07-21  Plaatsingscode: PK-ZR-HS-280

Object kenmerken
  • Huis