Helaas…. u bent te laat – GERESERVEERD

Onder aanbieding
Omschrijving

Helaas…. u bent te laat – GERESERVEERD

Huis - Nebra Unstrut

***VERKOCHT***

TUINHUISJE AAN VOET ARCHE NEBRA

***EIGEN GROND!!!*** Met uitzicht op de historische vindplaats van een archeologisch stuk uit de prehistorie, ligt hier dit heerlijke tuinkavel met recreatiehuisje, op eigen grond, in volledig eigendom. Met een gebruiksoppervlakte van ca. 456 m2 en een oppervlakte van tuinhuisje met ca. 22.5 m2 (4.3 x 5.3 m).

U heeft hier uitzicht op de Arche Nebra, de vindplaats van een oeroude bronzen hemelschijf uit de bronstijd, geschat op een datering van de zestiende eeuw voor Christus. Op de vindplaats is een groot modern digitaal Planetarium gebouwd, de Ark van Nebra.

Als koper bent u een van de weinigen die hier een eigen huisje heeft! Er staat een groot restaurant, er is een parkeerplaats en u zit op de weg naar de Ark van Nebra, met nog slechts vijf andere huisjes. Dit is dus echt een unieke locatie! Google gerust op Arche Nebra, in Duitsland is dit erg bekend en geliefd.

De tuin zelf is goed bereikbaar met de auto en u kunt tot aan het kavel rijden. Het geheel is omsloten door een hek en biedt alle privacy door de vele begroeiïng. Er zijn vele leuke zitplekjes en hoekjes in de kleine maar knusse tuin.

Het huisje is wat het is, een gezellig maar klein en gedateerd huisje met nu slechts één ruimte. En een heerlijk terras. Er is geen water en stroom maar de buren hebben deels wel water en stroom. Misschien zou u zo een en ander kunnen regelen. De huidige eigenaar vangt regenwater op en neemt jerrycans met water mee. Stroom regelt hij via een generator.

Vroeger was er wel stroom maar toen er een nieuwe kabel gelegd werd deed de oude eigenaar niet mee in de kosten voor de aanleg dus daarom werd hij ook niet aangesloten. Eventueel zou dat nu nog wel kunnen, maar dat brengt natuurlijk kosten met zich mee. U kunt ook met zonnepanelen werken of met een gelijkrichter en dan op de auto-accu aansluiten, of permanente accu.

Het huisje is best leuk en biedt mogelijkheden. Uniek is natuurlijk dat u een van de weinigen bent, die hier vlakbij zo’n toeristische culturele attractie zit. Met restaurant op een steenworp afstand. En uitzicht op de Ark van Nebra. Dit is een architectonisch hoogstandje, een modern Planetarium, als eerbetoon aan de vindplaats van de Hemelschijf van Nebra.

 

Arche Nebra

De Hemelschijf van Nebra is een bronzen schijf van ongeveer 30cm diameter met daarop een voorstelling van de nachtelijke hemel. Met in goud ingelegde symbolen worden diverse hemellichamen op het groenige schijfje weergegeven zoals de man, de zon en diverse sterren waaronder de Pleiaden. De schijf werd in 1999 in een oude nederzetting nabij het Duitse plaatsje Nebra gevonden (60 km ten westen van Leipzig) en dateert waarschijnlijk van de 16e eeuw voor Christus.

De twee vinders waren illegale schatzoekers, met een metaaldetector. Behalve de Hemelschijf vonden ze op dezelfde locatie ook twee bronzen zwaarden, twee bijlen, een beitel en fragmenten van armbanden. Ze verkochten de hele partij voor DM 31.000 aan een handelaar in Keulen. In 2003 werd het tweetal veroordeeld tot celstraf (zes resp. twaalf maanden).

Aanvankelijk werd er sceptisch gereageerd op de vondst maar de meeste wetenschappers zijn het er over eens dat het om een authentiek voorwerp uit de bronstijd gaat, en wordt ze in verband gebracht met de Únětice-cultuur. Het geeft hierdoor een beeld over hoe mensen uit die tijd de hemel waarnamen en enig inzicht hadden in de bewegingen van de zon, maan en planeten.

De originele historische oeroude schijf (3600 jaar oud!) ligt in het Landesmuseum für Vorgeschichte in Halle (Saale). Op de vindplaats is de Ark van Nebra gebouwd. U zit hier op een steenworp afstand van dit karakteristieke moderne gebouw!

https://www.himmelsscheibe-erleben.de/

 

*** DIT OBJECT IS REEDS IN OPTIE / ONDER AANBIEDING / GERESERVEERD / VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD ***

 

Hollandstadt garantie:

>>> Dit object is exclusief bij ons te koop. Hierdoor kunnen wij een probleemloze levering garanderen. Vooraf is het complete aankoopproces door ons uitgebreid gecheckt en gecontroleerd. Zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dit object wordt 100 % zeker en veilig overgedragen, zonder eventuele oude onbekende lasten of schulden, of andere vervelende onbekende bijkomstigheden. Dat geeft u betrouwbare zekerheid, door Hollandstadt gegarandeerd. <<<

 

NB > dit object is ook op afstand te koop. U hoeft dan niet af te reizen naar Duitsland voor bezichtiging, betaling en overdracht. U doet een (aan)betaling via bankoverschrijving en kunt meteen van uw nieuwe bezit genieten! Alles wordt op afstand geregeld, inclusief overdracht bij notaris. Vraag vrijblijvend verdere informatie!

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Schrijf- en spelfouten voorbehouden. Plaatsingsdatum: 03-08-22  Plaatsingscode: PK-WA-HS-420-A

Object kenmerken
  • Huis