UNIEK! Bouwval in bossen van Harz!

€ 19.500,- k.k.
Omschrijving

UNIEK! Bouwval in bossen van Harz!

Huis - Südharz

VERKOCHT

Dit is wel een heel bijzonder object. Deze bouwval staat midden in de bossen van de Harz, gelegen aan een slingerachtig bergweggetje verder de natuur in. En toch is het ook weer niet helemaal ‘in the middle of nowhere’. Het ligt vlakbij een dorpje aan de doorgaande weg en is daardoor ook makkelijk bereikbaar, zelfs in de winter. Dit is echt een uniek gebouw. Het is inderdaad helaas helemaal vervallen maar het staat op eigen grond van 1.250 m2 midden in de prachtige omgeving van de Harz, hoe apart is dat? Wie heeft er zo’n stuk grond pal in de natuur, omgeven door bossen en bergen? Het beste is toch om te proberen het gebouw weer op te knappen, dan ben je aan het renoveren en dat gaat gemakkelijker dan slopen en nieuw bouwen.

Het gebouw heeft een bewogen historie. Opgericht als vakantie-oord voor de werknemers van een bedrijf in het oude Oost-Duitsland, waar men naar toe mocht als beloning voor het harde werken in het socialistische arbeidersparadijs. Maar daarna kwam de Muur en het IJzeren Gordijn en kwam het gebouw in het Sperrgebiet te liggen, de verboden zone. Toen werd het ingericht als opleidingscentrum van de DDR en kwam hier de politieke elite van de SED. Heel wat ambtenaren en hoge functionarissen van de politieke leiding zullen hier geslapen hebben. Op het grasveld voor het gebouw oefenden de NVA-soldaten van de grenstroepen. U koopt dus ook een stuk geschiedenis.

Het stuk grond meet 1.250 vierkante meters in volledig eigendom, midden in het bos. Het wordt omgeven door aangrenzende kavels, allemaal in eigendom van het Forst-amt, het Duitse Staatsbosbeheer. Het is uitgesloten dat daar ooit iemand mag bouwen, u zit dus helemaal alleen in het bos, op een uniek stuk grond. Het gebouw neemt het grootste gedeelte van de grond in beslag. Het is dus echt een groot gebouw, helaas eigenlijk slooprijp. Momenteel zijn er geen aansluitingen voor water, elektriciteit of afwatering. Aankopen heeft dus alleen zin als u heel veel geld, tijd en zin heeft om te renoveren. Aankopen als investering kan ook. U dient dan wel het hele pand dicht te spijkeren en verdere voorzorgsmaatregelen te treffen.

 

DIT OBJECT IS REEDS VERKOCHT

 

Beschikbaarheid: in overleg

Bezichtiging: op afspraak

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – NB er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook.
Object kenmerken
  • Huis