Uniek landgoed op 6.000 m2 eigen grond

Verkocht
Omschrijving

Uniek landgoed op 6.000 m2 eigen grond

Huis Verkocht - Wartburgkreis

VERKOCHT

Dit is weer zo’n uniek object wat maar eens in de zoveel tijd voorbij komt. Het is een groot verblijf in landhuis-stijl met bijgebouwen en gelegen in een eigen park, op 2 km afstand van het dorp en aan een toeristische wandelroute. U zit aan de rand van het Thüringer Wald en het enorme huis staat op een prachtige locatie in het Wartburgkreis. Door de rijke historie van dit deel van Duitsland heeft dit prachtige pand in het verleden verschillende bestemmingen gehad, en tot begin 2006 was het nog in gebruik als zorginstelling. Daarna zijn de Nederlandse eigenaren na enige jaren leegstand begonnen met renoveren.

Dit is echt een prachtig gebouw, schitterend gelegen midden in het bos, te bereiken via een doodlopend smal bosweggetje, geheel privé en volledig afgezonderd op 2 km afstand van het dorp. U zit helemaal alleen in een fraai natuurgebied vlakbij het Thüringer Wald. Het complex bestaat uit een karakteristiek jaren-30 natuurstenen hoofdgebouw met daaraan verbonden een tweede wit hoofdgebouw uit de jaren 50.

Het fundament, de constructie, de muren en het dak zijn in goede staat. Er is water, stroom, afwatering, telefoon en internet. In de beide hoofdgebouwen zijn overal (op één raampje na) kunststof kozijnen met dubbel glas geplaatst. Men is begonnen met renoveren op de begane grond van het natuurstenen hoofdgebouw. De overige verdiepingen hier zijn relatief snel te renoveren. Het tweede witte hoofdgebouw heeft een grondige renovatie nodig.

Het water wordt verzorgd door een eigen waterbron met bijbehorend pomphuis en moderne installatie en zuivering. Het rioolwater wordt opgevangen en verder verwerkt in een toegestane inzamelput. In het natuurstenen hoofdgebouw is al een nieuwe groepenkast aangelegd voor de stroomvoorziening. De stroom loopt momenteel over twee meters, waaronder een krachtstroommeter, maar dit kan desgewenst uitgebreid worden. Een moderne warmte-voorziening is aanwezig en kan alvast voor de begane grond in het natuurstenen hoofdgebouw direct aangesloten en werkend gemaakt worden. Momenteel is er alleen verwarming door middel van een houtkachel en elektrische kachels.

Het hoofdgebouw is opgetrokken uit natuursteen en verder opgebouwd tot en met een stevige kapconstructie voor het dak. Het dak heeft normale dakpannen. Het hoofdgebouw stamt uit midden jaren dertig en is in die voor die tijd kenmerkende stijl gebouwd. Er zijn drie verdiepingen. De begane grond is momenteel omgebouwd tot woonvertrek met woonkamer, slaapkamer, nog meer ruimtes en een grote keuken. De eerste verdieping heeft tien kamers en de tweede verdieping zeven kamers en een doucheruimte. Daarboven nog een oude zolder.

In de jaren vijftig is er een groot tweede gebouw haaks neergezet, enigszins hoger gelegen. Dit is deels gemetseld, deels vakwerk en in ieder geval bekleed met een in Duitsland gangbare beplating. Door de eenvoudige bouw en de beperkte voorraad bouwmaterialen, verkeert dit gebouw in een voor die tijd typerende staat. De begane grond bestaat uit twee woon-appartementen. De eerste verdieping heeft een gang met in totaal zo’n 9 kamers en een gezamenlijke badruimte. De tweede verdieping bestaat ook uit een gang met vergelijkbare indeling waar alles wat kleiner is door het schuin toelopende dak. Hier is verder geen noemenswaardige zolder. Door jarenlange leegstand zonder luchten en verwarming is hier enige lichte vochtvorming ontstaan.

De twee gebouwen staan met elkaar in verbinding door een klein gebouwtje waar een leuke corridor is. Het geheel staat op eigen grond van 6.124 m2. Het bestaat uit 3 plateaus: een grote plaats voor het hoofdgebouw, een leuk terras voor het bijgebouw en een tussen gelegen deel waar je ook heerlijk kan zitten. Rondom de gebouwen is een groot gedeelte eigen grond aanwezig. Over het algemeen is een grondige renovatie noodzakelijk. De plek en de locatie midden in de natuur is echter prachtig, dit soort objecten komt niet zo heel vaak op de markt en al helemaal niet voor deze prijs.

Interieurfoto’s op aanvraag beschikbaar. De huidige eigenaren willen verkopen vanwege omstandigheden. De vraagprijs is een uitnodiging om nader met elkaar in gesprek te treden over de verdere voorwaarden. Het heeft geen zin om te reageren zonder eigen middelen. Verdere informatie enkel en alleen na retourneren formulier.

 

Oppervlakten:

6.124 m2 kavel met twee gebouwen (Gebäude- und Freifläche)

1.164 m2 extra kavel met waterbron (Landwirtschaftsfläche)

1.175 m2 totale woonoppervlakte (alle verdiepingen beide gebouwen)

 

DIT OBJECT IS REEDS VERKOCHT (onder voorbehoud)

 

Vraagprijs: 159.000,- euro. Makelaarskosten: 5.95 %

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl * PS – er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook.

 

Object kenmerken
  • Huis