Station, Gasthof en watertoren: 11.000 m2

Verkocht
Omschrijving

Station, Gasthof en watertoren: 11.000 m2

Huis Verkocht - Bretleben

VERKOCHT 

 

Dit is werkelijk een UNIEK OBJECT wat momenteel in zijn geheel in de verkoop komt. U verwerft hier zo’n 11.000 m2 eigen grond met daarop een oud stationsgebouw, een watertoren, een oud Gasthof met nu zo’n acht woon-eenheden, een grote tuin met bos van zo’n 4.000 m2 en een eigen doodlopende weg. Het geheel is ideaal gelegen en gesitueerd in Bretleben, vlakbij snelweg A71 tussen Sangerhausen en Erfurt. Ook pal aan de actieve spoorlijn en achter het kavel loopt een nieuw aangelegd fietspad, de Unstrut-Radweg. Dit is een prachtig object voor mensen die een eigen pension of bed and breakfast willen beginnen, of een uitvalsbasis voor sportieve vakanties. Het geheel is prima bereikbaar met auto, trein en fiets. En zeer voordelig en scherp geprijsd!

In totaal wordt 11.000 m2 verkocht met daarop de volgende objecten:

  • oud stationsgebouw
  • oud Gasthof / restaurant
  • schuur en aanbouw
  • grote tuin met bosje
  • oude watertoren
  • eigen weg

Stationsgebouw

Het oude stationsgebouw beslaat zeker zo’n 500 m2 gebruiksoppervlakte en verkeert bouwkundig in redelijke staat. Uiteraard zal van binnen en van buiten alles opgeknapt moeten worden. Het object heeft meerdere ruimtes en bestaat uit een hoofdgebouw met verdieping en zolder, en twee bijgebouwen met hoge plafonds en van goede afmetingen. Vroeger bevond zich op de bovenverdieping een dienstwoning. Het object heeft een eigen adres-aanduiding. Op aanvraag zijn foto’s van binnen verkrijgbaar.

Gasthof / restaurant

Tegenover het station lag vroeger het grote Restaurant zum Bahnhof.  Daarna is het gebouw omgebouwd tot woonruimtes en waren zo’n zes tot acht aparte woon-eenheden in het pand gevestigd, met meerdere kamers van goede afmetingen. Eén zijwoning is nu nog steeds verhuurd en genereert een bescheiden huuropbrengst. De overige woon-eenheden staan leeg en dienen volledig gerenoveerd te worden. De kozijnen zijn al vervangen en van kunststof. Er is ook een grote zolder. De bebouwde oppervlakte beslaat zo’n 300 m2 en met 2 verdiepingen en een zolder kan de totale gebruiksoppervlakte aan zo’n  800 m2 komen. Foto’s van binnen zijn hier bij de publicatie te zien. Het object heeft een eigen adres-aanduiding.

Schuur en aanbouw

De schuur bij het Gasthof heeft een bebouwde oppervlakte van 60 m2. Deze is vrijstaand van het hoofdgebouw maar zit aan de zijkant vast aan de schuur van de buren. Deze schuur bevindt zich op het bouwgrond-gedeelte en kan dus omgebouwd worden tot separate woning. Ook bij het stationsgebouw zijn twee aanbouwsels, waarvan één waarschijnlijk nog in gebruik bij de Duitse spoorwegen.

Grote tuin met bosje

Het Gasthof restaurant staat op 4.000 m2 eigen grond waarvan een groot gedeelte een eigen bosje omvat, grenzend aan de achtergelegen fietsweg. Hier kunt u dus een heerlijke tuin realiseren, met eigen avonturenbos of besloten lusthof. Ideaal voor grote groepen, klein kamperen of campers. Ook de lange strook eigen grond met watertoren en stationsgebouw heeft genoeg groen en ruimte voor ideeën.

Watertoren

De watertoren staat vlakbij het stationsgebouw en de Gasthof en zou dus ook ingezet kunnen worden bij eventuele toekomstige te ontplooien activiteiten. Deze watertoren is van boven deels ingestort en wordt al omgeven door bouwhekken. Hier zullen dus wel verdere veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. De achthoekige watertoren is opgetrokken uit bakstenen.

Eigen weg

Zo’n 50 meter voor de watertoren begint de eigen weg (die echter wel openbaar toegankelijk is), bestraat met ouderwetse kasseien en deze loopt in totaal zo’n 200 meter verder richting oosten en loopt daar dood omdat de weg overgaat in het nieuw aangelegde fietspad Unstrut-Radweg. De mogelijkheid bestaat dat de gemeente op termijn de weg zal willen overnemen (in ieder geval wordt een notarieel voorkeursrecht opgenomen in de koopakte).

 

Samenvatting

In totaal worden alle drie grote objecten verkocht op samen 11.000 m2 eigen grond, bestaande uit meerdere kavels en deelkavels. Het grote oude Gasthof staat op zo’n 4.000 m2 grond waarvan 1.850 m2 grond als bouwgrond aangemerkt kan worden. Het oude stationsgebouw en de watertoren (geen Denkmalschutz) staan in totaal op zo’n 7.000 m2 grond waarvan 1.630 m2 als bouwgrond aangemerkt kan worden. De WOZ-grondwaarde in het dorp Bretleben is momenteel 8,- euro per m2 voor bebouwde grond maar in hetzelfde gebied, op nog geen 200 m afstand, worden momenteel schone bouwkavels aangeboden voor 25,- euro per m2 (waarvan 4 van de 6 kavels al verkocht zijn). Bij een gemiddelde prijs van zeg 15,- euro per m2 zit u met de bouwgrond (3.480 m2) alleen al aan meer dan 52.000,- euro! De gebouwen en de resterende 7.520 m2 Freifläche krijgt u er dus eigenlijk gratis bij!

 

DIT OBJECT IS REEDS VERKOCHT 

 

 

NB – Meer informatie (incl. het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – NB er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer.

 

Object kenmerken
  • Huis