VRIJSTAAND HUIS BIJ TEUFELSMAUER HARZ

€ 19.500,- k.k.
Omschrijving

VRIJSTAAND HUIS BIJ TEUFELSMAUER HARZ

Huis - Thale, Harz

De locatie is hier alles: aan de noordkant van de Harz, tussen Blankenburg, Quedlinburg en Thale in een klein dorpje nabij de Teufelsmauer. Geheel vrijstaand, op eigen grond van 850 m2 staat een oud woonhuis met aanbouw en grote schuur. Er is water en stroom en afwatering via een Klärgrube. Het geheel is gedateerd en uitgewoond.

U zult hier dus wel flink aan de slag moeten maar daar is de prijs ook naar. De locatie is goed, u zit overal vlakbij en midden in de overweldigende natuur van de Harz. Met woonrecht dus u heeft hier een officieel woonadres met inschrijfmogelijkheid bij de gemeente. Het is een soort eiland-kavel, wat u bereikt over een straatje in eigendom van de buurman.

U heeft uiteraard altijd toegang tot uw eigen kavel, dat is wettelijk zo geregeld. Maar de oude buren willen ook wel iets notarieel vastleggen. Daartoe bestaan mogelijkheden, heeft de buurman ons verzekerd. Het Duitse ‘Notwegerecht’ regelt echter, dat u altijd uw eigen huis kan en mag bereiken, dat is in de wet vastgelegd. Maar om dit vooraf goed te regelen, is natuurlijk nooit verkeerd.

Gaat u dus als eventueel geïnteresseerde partij a.u.b. niet op eigen houtje op onderzoek uit. Dat zou de verhoudingen momenteel ernstig kunnen verstoren. Het contact is momenteel goed en een onverwacht en onaangekondigd bezoek zou zomaar in verkeerde aarde kunnen vallen. Houdt u hier alstublieft rekening mee!

Verder is dit kavel zeker de moeite waard, vooral gelet op prijs/kwaliteit verhouding. Voor een spotprijs koopt u hier een prima klushuis, met grote tuin, aanbouw en extra schuur. Op een prima locatie, zeer gewild in de Harz. Aan bijkomende kosten zoals notaris, belasting en diverse administratieve kosten, bent u in totaal niet meer dan duizend euro kwijt.

 

Koopprijs: 19.500,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.995,- euro (ex. btw)

(met BTW NL 21 % = 4.833,95 euro)

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij in de orde van grootte van 1.775,- euro. Voor wettelijke Nebenkosten moet een eenmalige afkoopsom van 1.000,- euro voldaan worden. 

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ – –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een makelaars-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Bemiddelingskosten worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. De plaatsbepaling is bij benadering en geeft niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 18-06-20  Plaatsingscode: PK-WL-HS-168-A
Object kenmerken
  • Huis