WOONHUIS MET SEPARAAT BOSKAVEL 1 HA.

€ 49.500,- k.k.
Omschrijving

WOONHUIS MET SEPARAAT BOSKAVEL 1 HA.

Huis - Heringen/Helme

Hier wordt een leuke en zeer interessante combinatie te koop aangeboden: een woonhuis met binnenhof in het kleine dorpje Hamma (Thüringen) met een groot stuk boskavel van meer dan 1 hectare (GROOT!!!) met daarop nog een oude bouwvallige bungalow en een schuurtje, op nog geen 3 km afstand.

Het grote boskavel meet bijna 12.000 m2 en dat is immens groot! U heeft hier uw eigen bos, met open veld (deels nu verwilderd) en ontzettend veel ruimte en privacy, want hier komt nooit iemand. De oude bungalow en het schuurtje bieden tal van mogelijkheden. En dat met uw eigen woonhuis op loopafstand, hoe handig is dat?

Het grote terrein ligt ongeveer tussen de dorpjes Uthleben, Hamma en Heringen/Helme, midden in de natuur, in een klein bos, met veel bomen, wilde natuur, open gedeeltes en fraaie uitzichten over de omgeving. U heeft hier alle rust en ruimte, volledige stilte en heel veel privacy.

 

BOSKAVEL:

Dit is een zalig groot stuk eigen grond, midden in de natuur, en toch goed bereikbaar! Uw eigen bos nu binnen handbereik. Bijna 12.000 m2 groot, dat is meer dan 1 hectare, dat is echt immens. Het gaat om recreatie-, dan wel bos- of landbouwgrond, geen bouwgrond.

Op het stuk grond staat nog een oude bungalow met kelder, massief gefundeerd. Geen water en stroom. Verderop staat nog een oud houten schuurtje. Het geheel loopt licht glooiend omhoog. Renovatie van het bouwsel zal waarschijnlijk gewoon mogen, sloop en nieuwbouw niet. Ook geen uitbouw of uitbreiding.

Het is een licht hellend groot stuk grond maar er zijn genoeg vlakke stukken en er zijn diverse soorten begroeiing dus volop variëteit. U zit aan de rand van het bos op een soort heuvel annex berg. Dan zijn er eigen bomen en boompjes, ook fruitbomen.

Verder struiken en bosschages maar ook heel veel bramen en overwoekerde delen, wat ooit gewoon gras was. U kunt zich hier helemaal uitleven! Er loopt een zeer goede bosweg langs het kavel met nog een eigen oprit.

Daarnaast ligt er een soort wal met geul tussen de (afgesloten) bosweg en het kavel dus volledige rust en privacy gegarandeerd. Maar dus ook zeer goed bereikbaar met uw eigen luxe wagen.

Globaal gelegen tussen Sondershausen, Kelbra (stuwmeer) en Nordhausen, nabij snelweg A38.

Locatie:

https://www.google.com/maps/@51.4376415,10.8526558,130m/data=!3m1!1e3

 

WOONHUIS:

Dit leuke vakwerkhuisje staat op een zalig plekje in een klein rustig dorpje, omgeven door heerlijke natuur, met bergen, bossen, dalen, velden en landerijen. Het ligt tussen de steden Nordhausen en Sondershausen en heeft dus alle voorzieningen vlakbij. Net als de snelweg A38, waardoor een goede bereikbaarheid vanuit Nederland gegarandeerd is. Het meer van Kelbra is vlakbij, met diverse toeristische voorzieningen.

Het object omvat een woonhuis met aanbouw, grote schuur en klein binnenhof. Dit alles op eigen grond van ongeveer 200 m2. U heeft geen tuin maar dat is ook helemaal niet nodig. Vanuit het dorpje loopt u zo de groene natuur in, en overal om u heen vindt u rust, ruimte en stilte. Een tuin heeft ook alleen maar onderhoud nodig en daar zit u echt niet op te wachten als u een weekendje heen en weer gaat.

Het huis heeft goede afmetingen met een bebouwde oppervlakte van 75 m2 met een leuke grote poort in het object, wat u als carport kunt gebruiken of ook eventueel kunt inrichten als heerlijk zitje met stoelen en een barbecue. Want zoals u ziet kunt u ook gewoon de auto voor het huis parkeren. Het is een heel rustige straat met alleen bestemmingsverkeer want verder loopt de weg niet.

Het woonhuis zal naar de laatste wensen opgeknapt dienen te worden, in ieder geval voor wat betreft de afwatering, want die is er momenteel niet. Maar daar is de prijs ook naar. Waar anders vindt u zo’n schattig huisje voor zo’n lage prijs? De schuur heeft een grondoppervlakte van zo’n 70 m2 en dat is natuurlijk fors. Hier kunt u ook nog van alles realiseren.

Het is een volledig intact oud Duits vakwerkhuis, deels authentiek uit leem gebouwd, met twee verdiepingen, kleine zolder en mooie gewelfkelder. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, oud keukenruimte en slaapkamer. Op de eerste etage zijn er 3 slaapkamers en een voorraadkamer. Op de binnenhof bevinden zich een schuur en stal. En wat oude gereedschappen.

Het geheel is zeer oud, het exacte bouwjaar is niet meer te achterhalen. Maar voor enkele jaren leegstand, ziet het er allemaal nog zeer goed uit en eigenlijk erg aanvaardbaar, zeker gezien de lage prijsstelling. De elektra zal vernieuwd moeten worden, de meterkast is echter in orde. Verwarming met oliekachel met voorraadbunker. Er is momenteel geen rioolaansluiting maar dit is lokaal zeer goed te regelen, met een zogenaamde bioklaranlage. Al met al een zeer interessant huis met mogelijkheden.

 

Pakketprijs: 49.500,- euro.

Eenmalige servicekosten: 3.570,- euro.

Inclusief volledige aankoopbegeleiding t/m notarisoverdracht en oplevering etc.

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij, in de orde van grootte van ca. 4.000 euro. 

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 27-10-21  Plaatsingscode: HJ-HH-PK-309

Object kenmerken
  • Huis