WOONHUIS OP MOOIE RUSTIGE PLEK

€ 135.000,- k.k.
Omschrijving

WOONHUIS OP MOOIE RUSTIGE PLEK

Huis - Auleben

Dit woonhuis kan eigenlijk direct betrokken worden want alles is in (redelijk) goede staat. U kunt hier dus meteen wonen of vakantie vieren! Het is een groot huis op een mooie plek, boven op de heuvel van Auleben, gunstig gelegen nabij het meer van Kelbra, snelweg A38 en Nordhausen, vlakbij de Harz.

Het staat op eigen grond van ca. 555 m2 en u heeft dus flink de ruimte. Verder een prachtig uitzicht over de omgeving, u zit hier helemaal aan de rand van het dorp, direct grenzend aan de landerijen. Dit is echt een heerlijk plekje!

Het huis heeft een woonoppervlakte van zo’n 120 m2. Dit grote huis is voorzien van een nieuw dak, volledig geïsoleerd, rekeningen liggen ter inzage. Ook de bovenste etage is al helemaal klaar geïsoleerd en met leisteen afgedekt. Alle vensters zijn nieuw, dubbel glas en vele met rolluiken uitgevoerd.

Beneden is de buitenkant voorbereid om gestuct te worden (Putz) en heeft alleen die isolatie nodig en de Putz, alles verder klaar. De ingang is nog niet gesaneerd, dit zou er eigenlijk af moeten en het kleine bordes kan dan verbeterd worden. Achter het bordes zit een kleine droge kelder, een echt gewelfkelder met mooie boog. Prima wijnkelder.

Bij het naar binnen gaan ruik je onmiddellijk een aangename schone frisse geur, het huis is voorzien van een mooie entree, waarin een half gedraaide trap omhoog voert, naar de eerste etage. Direct links is de keuken, een mooi ruime kamer is dit met een oudere DDR keuken, maar de ruimte is netjes gerenoveerd. Met een raam dat een mooie blik over de tuin en de vallei biedt.

De andere deur in de entree gaat naar de mooie badkamer, met douche, wastafel en toilet. Toilet is al voorbereid om er een hangend toilet van te maken. Er zijn nog reserve tegels beschikbaar om het geheel in de zelfde kleur te houden. Het toilet is aangesloten op de riolering, maar het keukenwater en badkamerwater nog niet, maar alles is voorbereid, dit gaat naar de oude Klärgrube.

In de tuin is een punt gemarkeerd waar de aansluitingen zijn aangegeven. Links achter de badkamer is de verwarmingsruimte met een Viessmann oliegestookte centrale verwarming, die prima funktioneert, met 1 druk op de knop liep hij gelijk hoog. In die ruimte staan ook 3 tanks voor de stook olie, ca. 3000 liter, er is nu nog ca. 1500 liter in. De ruimte ruikt niet veel naar olie, en ziet er goed uit.

Aan de andere kant van de entree ga je de woonkamer binnen, een mooie ruimte met ramen etc. Dit is ongeveer 3,60 meter bij 6 meter groot. Boven zijn 5 ruimten, een daarvan is dubbele ruimte, en drie aparte kamers. Kamers zijn mooi droog en zien er heel netjes uit. De tussenkamer is aan een stuk nog niet afgewerkt, en je kan zien dat alles goed geïsoleerd is. Een tussenmuur zou heel goed uitgebroken kunnen worden.

In een van de kamers is een luik dat naar de zolder voert, op de zolder zou met een vaste trap van de overloop heel goed nog een of zelfs twee kamers gerealiseerd kunnen worden. Dak is goed geïsoleerd, en alles ziet er daarboven netjes uit.

Buiten is nog een stenen berging, die volledig gesaneerd moet worden, maar is bewust blijven staan zodat je geen bouwvergunning hoeft aan te vragen als je er een garage van wil maken. Op het kavel staan een paar fruitbomen, verder is het grasland op een klein beetje omhoog lopende helling, achter het grondstuk ligt een weide, die niet bij het huis hoort.

Het uitzicht over de vallei van de Helme is prachtig, met grote vismeren, een meer om te zwemmen en uitzicht tot aan de Harz. Direct achter het huis is een soort terras, in een wat afgegrensd stuk. Deze muur (zie foto’s ) is een mooie stukje om een heerlijke barbecue plaats van te maken.

Van dit huis zijn alle gegevens bekend, oude rekeningen en plannen, hoe het dak en de bovenverdieping gerenoveerd werd. In principe is dit huis direct te betrekken, met officiële adresaanduiding, zodat je er permanent kan en mag wonen.

Het huis bevindt zich in een goede staat. De tuin wordt met een grote poort  afgesloten, het huis is goed met auto te bereiken. Stroom is bruikbaar maar er dient wel een nieuwe meterkast geplaatst te worden, dit hoeft echter niet veel te kosten.

Al met al is dit een heerlijk huis, met veel ruimte, een ruime en overzichtelijke tuin en een zalige ligging met vrij uitzicht.

 

Vraagprijs: 135.000,- euro.

Eenmalige servicekosten: 6 % (ex. btw)

(met BTW NL 21 % OF met BTW DE 19 %)

Wij verzorgen voor u de volledige aankoopbegeleiding, tot en met de afspraak bij de notaris aan toe, inclusief oplevering etc. Wij begeleiden u bij het gehele aankoopproces t/m oplevering. Nederlands sprekend op locatie in Duitsland. Aan eenmalig bijkomende kosten voor notaris, gemeentelasten, Grundbuchomschrijving, overdrachtsbelasting, kosten div. instanties etc. komt er nog een bepaald bedrag bij, in de orde van grootte van 10.000 euro.

 

Hollandstadt garantie:

>>> Dit object is exclusief bij ons te koop. Hierdoor kunnen wij een probleemloze levering garanderen. Vooraf is het complete aankoopproces door ons uitgebreid gecheckt en gecontroleerd. Zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dit object wordt 100 % zeker en veilig overgedragen. Dat geeft u betrouwbare zekerheid, door Hollandstadt gegarandeerd. <<<

 

Hollandstadt waardering:

♥ ♥ ♥ ♥ –

NB – Meer informatie – indien beschikbaar – (zoals o.a. de exacte locatie of het juiste adres) is alleen te verkrijgen onder opgave van uw volledige contactgegevens en het tekenen van een contact-verklaring, zie uitleg bij ‘aankoop-info’ bovenaan deze pagina. Zonder volledig ingevuld formulier – zoals op deze site te vinden – (incl. kopie identificatiebewijs) kunnen helaas geen verdere inlichtingen verstrekt worden, dit mede op basis van aangescherpte Duitse en Nederlandse wet- en regelgeving. Bezichtiging alleen op afspraak en in overleg na invullen formulier. Alle bezichtigingen worden onder begeleiding uitgevoerd, het is niet toegestaan de objecten zelf  te bezoeken. Alle aanvragen a.u.b. via email: info@hollandstadt.nl – Aankoop geschiedt alleen d.m.v. vooruitbetaling of aanbetaling. Aankoopbegeleidingskosten (servicekosten) worden altijd berekend, al dan niet met verrekening uit aankoopprijs. Aankoop is alleen mogelijk bij beschikbaarheid eigen geld, helaas geen hypotheek of krediet mogelijk. Er zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Door het actief contact opnemen met ons gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden. Te allen tijde kunnen geen enkele garanties gegeven worden. Mede vanwege de lage prijsstelling wijzen wij standaard welke eventuele verantwoordelijkheid dan ook stelselmatig en structureel af. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid, ongeacht voor wat dan ook. Het kan zijn dat wij dit object niet exclusief aanbieden. De plaatsbepaling is vaak bij benadering en geeft doorgaans niet de juiste locatie weer. Plaatsingsdatum: 24-03-22  Plaatsingscode: HJ-AU-HS-366-H

Object kenmerken
  • Huis